Med 5 miljoner extra i jackpott lockas vi till den utdragna kupongen som helt går i EM-slutspelets tecken. Den inleds av självaste öppningsmatchen mellan Turkiet och Italien medan höjdpunkten såklart är Sveriges premiärmatch mot Spanien. Notera att kupongen avslutas kommande vecka under onsdagen. Spelstopp 20.59 fredag 11 juni.

Match i fokus

Sverige inleder sitt EM med tuffast möjliga motstånd då Spanien, den tippade gruppettan, står för motståndet uppe i Sevilla. Spanien är en av de nationer som dragit fördel av att EM spelas i flera länder men är såklart redan innan ett starkt lag med chans att gå långt i turneringen. En positiv aspekt av att möta just Spanien är att Sverige har bra koll efter att ha mött dem i EM-kvalet där framförallt returen på Friends Arena blivit en kvalitetsstämpel som sporrat Sverige i senaste upplagan av Nations League. Sverige har också fortsatt sin utvecklingskurva under Janne Andersson sedan dess medan det varit desto mer ojämnt för Spaniens del – som testat väl många spelare de senaste åren och nog inte spikat sin bästa elva ännu vilket öppnar för svensk poäng trots allt.

Kupongens spik

Danmark har ett fint 2020 bakom sig och kommer även till EM i gott mod efter en stark start på VM-kvalet under våren och förberedelser helt enligt plan precis före mästerskapet. Detsamma kan inte riktigt sägas om Finland som är i sitt första slutspel någonsin, och får det tufft att räcka till i gruppen då det offensiva lämnar en hel del att önska. Mot ett defensivt stabilt Danmark är utmaningen således lite väl tuff och får danskarna bara in bollen ska det räcka till tre inledande poäng. Danmarks fördel av hemmaplan här då matchen spelas på Parken i Köpenhamn ska också kunna bidra till att lyfta laget som i uppladdningen mot såväl Tyskland som Bosnien sett otroligt redo och taggade ut inför mästerskapet.

Kupongens skrälldrag

Nordmakedonien tog chansen och löste efter stor dramatik och känslosvall en EM-biljett vilket inte bara är historiskt utan även sen stor seger för fotbollens beslutsfattare. Att införa Nations League snarare än att fortsätta med alla dessa träningsmatcher har möjliggjort kapitlet om Nordmakedonien i ett sort mästerskap, en nation som knappast kommer låta en minut av det gå till spillo. Men även om de på pappret är ett av de svagare lagen kommer de knappast komma hit som turister, och ett bra resultat i premiären kan räcka nog så långt sett till att alla utom två grupptreor tar sig vidare till åttondelen.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Turkiet – Italien (2)
  Italiens harmoni och fina offensiv löser segern mot fortsatt poröst Turkiet.
 2. Wales – Schweiz (X)
  Högrisk för 0-0 då målsnåla Wales inte bjuder på mycket vare sig framåt eller bakåt.
 3. Danmark – Finland (1)
  Oerhört viktigt att Danmark inleder med seger mot gruppens svagaste länk.
 4. Belgien – Ryssland (1)
  Glödhet Lukaku nästintill en målgaranti vilket räcker långt.
 5. England – Kroatien (1)
  Avgörandet kan dröja men Kroatien har inte imponerat mot slutet och får det tufft.
 6. Österrike – Nordmakedonien (1, X, 2)
  Österrike har inte haft en optimal uppladdning och får verkligen se upp här.
 7. Holland – Ukraina (1, X)
  Tydlig defensiv inriktning av Ukraina som kan ge resultat mot förväntansfullt Holland.
 8. Skottland – Tjeckien (1, X, 2)
  Vidöppet här mellan två jämna lag med liknande förutsättningar och förhoppningar i EM.
 9. Polen – Slovakien (1, X, 2)
  Defensiven i fokus för Slovakien vars styrka på fasta situationer inte får glömmas bort.
 10. Spanien – Sverige (1, X)
  Gott mod i Sverige här som kommer få sina chanser mot favorittyngda Spanien.
 11. Ungern – Portugal (2)
  Ronaldo, Fernandes och Co ska vara ett nummer för stort för Ungern.
 12. Frankrike – Tyskland (1, X)
  Frågetecken främst över Tysklands defensiv och pålitlighet i de stora matcherna.
 13. Finland – Ryssland (2)
  Nyckelmatch för Ryssland vars tyngd blir svårlöst för mindre erfaret Finland här.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Turkiet – Italien (X, 2)
 2. Wales – Schweiz (X, 2)
 3. Danmark – Finland (1)
 4. Belgien – Ryssland (1, X)
 5. England – Kroatien (1)
 6. Österrike – Nordmakedonien (1, X)
 7. Holland – Ukraina (1, X)
 8. Skottland – Tjeckien (1, 2)
 9. Polen – Slovakien (1, X)
 10. Spanien – Sverige (1, X)
 11. Ungern – Portugal (X, 2)
 12. Frankrike – Tyskland (1)
 13. Finland – Ryssland (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!