7 miljoner ligger och väntar extra i jackpot den här veckan tack vare låg utdelning under förra spelomgången. Kupongen består till största delen av svenska regionalserien Ettan men kan såklart inte undvika att få med ett par matcher från EM-slutspelet där toppmatchen mellan framgångsduon från VM 2018 England och Kroatien. Spelstopp 15.59 lördag 12 juni.

Match i fokus

Ett piggt England tog sig hela vägen till semifinal i VM i Ryssland men fick där ge sig mot Belgien. Förbundskapten Gareth Southgate har dock kunnat bygga vidare på den framgången vilket fått utvecklingskurvan att fortsätta uppåt – och göra England till en fin outsider i EM. Balansen, spetsen, hunger och erfarenheten är alla komponenter som finns tillgängligt i truppen på ett helt annat sätt än exempelvis Kroatien. Sedan finalförlusten mot Frankrike 2018 har Kroatien haft svårt att hänga med övriga toppnationer och en generationsväxling är också påbörjad. Uppladdningen under våren har knappast varit optimal och det är ingen slump att förbundskapten Zlatko Dalic satt upp ett lågmält mål för EM-slutspelet genom att nöja sig med att ta sig vidare från gruppspelet.

Kupongens spik

Oskarshamn fortsätter att rusa fram i Ettan Södra och knep en fin poäng och hållen nollan borta mot Tvååker senast. Man toppar rättmätigt tabellen och lär få ny fart framför hemmafansen här där man slog Lunds BK med 3-2 ifjol och 5-1 säsongen före. Just hemmaformen har varit outstanding för Oskarshamns del med fem raka segrar och +14 i målskillnad vilket är bäst i serien. Gästerna har således en tuff uppgift framför sig och en som kommer bli dem övermäktig. Dels eftersom Oskarshamn onekligen är ett av seriens allra bästa lag, framförallt offensivt men också defensivt, liksom att de är i riktigt gott slag. Med tanke på att Lund släppt in minst två bollar i samtliga tre bortamatcher hittills finns det risk för att det drar iväg här precis som 2019.

Kupongens skrälldrag

Ukraina har måhända inte övertygat under uppladdningen till EM-slutspelet men bör ändå gilla sina chanser att ta sig vidare från gruppen. Detta då även fyra av sex grupptreor kniper en plats i åttondelsfinalerna. Det finns dock anledning att sikta något högre än så då Ukraina tar sig an Holland, gruppens på förhand starkaste lag, redan i premiären. Holland har missat två mästerskap i rad och har stora förhoppningar här vilket kan spilla över inledningsvis – att inte palla för trycket helt enkelt. Defensivt finns det att jobba på i Holland vilket varit synligt mot såväl Skottland som Turkiet under våren – något som Ukraina kan utnyttja i sina omställningar som tidigare plockat poäng av både Frankrike och Spanien det senaste året.

Stryktipset lilla systemet – 216 rader

 1. Danmark – Finland (1, X)
  Finland i ett historiskt mästerskapsslutspel kan fira med historisk poäng.
 2. Belgien – Ryssland (1)
  Formstarke Lukaku tungan på vågen här när Belgien gör jobbet.
 3. Gefle – Täby (1)
  Stark hemmaplansfördel för Gefle som fått upp farten vilket räcker långt mot nästjumbon.
 4. Hudiksvalls FF – Dalkurd (X, 2)
  Hemmalaget stod upp bra mot topplaget Umeå senast och kan få utdelning nu.
 5. Karlstad – Sollentuna (1)
  Sollentuna förvisso med inbördes övertag men Karlstad är på gång nu.
 6. Örebro Syrianska – Umeå (2)
  Högre kapacitet i Umeå som som jagar femte raka segern och har häng på toppduon.
 7. Assyriska IK – Lindome (1, X, 2)
  Återigen målrikt och jämnt att vänta mellan formsvag duo i stort behov av poäng.
 8. Oskarshamn – Lunds BK (1)
  Offensivt skickliga Oskarshamn springer vidare mot Superettan och löser segern.
 9. Torns IF – Skövde (2)
  Hemmalagets fortsätter ha stora defensiva problem och självförtroendet är knappast på topp.
 10. Åtvidaberg – Vänersborgs IF (1, X)
  Inget lag kryssar oftare än Åtvid som får se upp här då gästerna tog viktig seger förra helgen.
 11. England – Kroatien (1)
  Högre kapacitet och fler matchvinnare i England som kommer till EM med gott självförtroende.
 12. Österrike – Nordmakedonien (1, X, 2)
  Likt Finland skriver även Nordmakedonien historia och är inte oävet mot överskattat Österrike.
 13. Holland – Ukraina (1, X, 2)
  Håller Hollands premiärnerver eller kommer ny mental kollaps när det verkligen gäller?

Stryktipset stora systemet – 768 rader

 1. Danmark – Finland (1, X, 2)
 2. Belgien – Ryssland (1, X)
 3. Gefle – Täby (1)
 4. Hudiksvalls FF – Dalkurd (X, 2)
 5. Karlstad – Sollentuna (1)
 6. Örebro Syrianska – Umeå (2)
 7. Assyriska IK – Lindome (1, 2)
 8. Oskarshamn – Lunds BK (1)
 9. Torns IF – Skövde (X, 2)
 10. Åtvidaberg – Vänersborgs IF (1, X)
 11. England – Kroatien (1, X)
 12. Österrike – Nordmakedonien (1, X)
 13. Holland – Ukraina (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!