500.000 extra finns i potten på måndagens kupong där Sveriges EM-premiär mot Spanien står i fokus. Även Copa América-mötet mellan Argentina och Chile sticker ut på den internationella kupongen som avslutas först under tisdagen med toppmötet från grupp F mellan de två senaste världsmästarna Frankrike och Tyskland. Spelstopp 17.59 måndag 14 juni.

Match i fokus

Sverige inleder sitt EM-äventyr under måndagen och även om mycket fokus hamnat över det danska laget och dess lagkapten Christian Eriksen de senaste dygnen har landslaget troligen fortsatt i sin bubbla. Såväl Sverige som Spanien har spelare borta pga Covid-19 och även om smittan ser ut att ha begränsats till endast ett fåtal går det inte att utesluta fler bortfall de kommande dagarna. Såklart inte den bästa av förberedelser men Sveriges matchplan blir dock densamma och utmaningen lika stor som tidigare. De möttes i EM-kvalet där Sverige knep en fin poäng i hemmareturen och om Sverige bara ser till att begränsa Spaniens anfallsspel bör det kunna leda till minst en poäng. Spanien har haft problem med effektiviteten tidigare och så länge inte Sverige gör samma misstag som Turkiet och Ryssland i sina EM-premiärer kan de mycket väl få med sig ett positivt resultat.

Kupongens spik

Polen har visserligen inte haft den mest ultimata uppladdningen inför mästerskapet där det för deras del mest handlat om skadeläget. Offensivt är truppen nu tunn på alternativ vilket lär innebära att det läggs mest fokus och energi på den här matchen för att få lite marginal inledningsvis. Slovakien är också det på pappret lättaste motståndet där tre poäng också förväntas varpå det är av största vikt att Polen gör jobbet här. Slovakien, som vi sett i vårens VM-kval, är högst begränsat i offensiven där de stötte på problem både mot Malta och Cypern. De skapade inte heller mycket mot Bulgarien och Österrike i träningsmatcherna inför mästerskapet varpå utfallet om Polen gör första målet är segern troligen säkrad.

Kupongens skrälldrag

Chile brukar bjuda upp när det vankas Copa América och mot en av sina ärkerivaler Argentina är bristande motivation aldrig ett problem. De stod upp väl mot Argentina i VM-kvalet nyligen och har tagit poäng i tre av sina fem senaste inbördes möten. Sättet Argentina gav bort segern senast mot Colombia övertygar inte och just defensiven har varit ett av förbundskapten Scalonis största bekymmer. Med Leo Messi i laget, som han kommer väl överens med och ger tillräckligt med utrymme, är Argentina alltid en medaljkandidat såklart men räkna med en tuff match här. Just Messi spelade en stor roll senast lagen möttes och står givetvis i fokus mot ett Chile som trots allt har att bevisa efter en överraskande svag inledning av VM-kvalet. Kanske att en ny Copa América-triumf kan ge ett välbehövligt lyft för Alexis Sanchez och Co?

Topptipset – 24 rader x 5kr

 1. Spanien – Sverige (1, X)
  Sverige får bekänna färg här men kan ändå räcka långt mot ett välbekant Spanien.
 2. Polen – Slovakien (1)
  Bara fullt ös och seger som gäller för Polen här som har Lewandowski som ett äss i rockärmen.
 3. Argentina – Chile (1, X, 2)
  Messi ger tyngd åt favoritskapet men hårdföra Chile lär göra det jobbigt precis som vanligt.
 4. Paraguay – Bolivia (1, X)
  Tveksamt om Paraguay håller för det kraftiga favoritskapet sett till formtabellen.
 5. Brasilien – Kanada (1, X)
  Uppvärmning inför OS för båda lagen så räkna med starka elvor och målsnålt.
 6. Staebek – Tromsö (1)
  Staebek med stark säsongsinledning bör gilla sina chanser hemma mot nykomlingen Tromsö.
 7. Ungern – Portugal (2)
  En seger för Ungern att bara ta sig hit men en svag vår imponerar inte och räcker inte till här.
 8. Frankrike – Tyskland (1)
  Tyskland långt ifrån kapaciteten från 2014 och kommer få problem med Frankrikes explosivitet.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!