6 miljoner extra i jackpot på Stryktipset den här veckan vars kupong domineras av svenska regionalserien Ettan Norra och Ettan Södra. Men EM-slutspel som det också är återfinns såklart också några matcher från sommarens fotbollsfest där toppmötet mellan Portugal och Tyskland sticker ut. Spelstopp 15.59 lördag 19 juni.

Match i fokus

Det är knapp fördel Portugal sett till ingångsvärden inför mötet med Tyskland men rent spelmässigt var det kanske ändå Tyskland som gav det bättre intrycket efter premiären. Allt som saknades för tyskarna mot de regerande mästarna Frankrike var den sista passningen som inte var skarp nog. Såklart också i kombination av ett riktigt stabilt och påslaget försvarsspel i Frankrike, men intensiteten och de linjebrytande passningarna kommer nog ändå kunna räcka långt för Tyskland i slutändan. Här lär de återigen åtnjuta en stor del av bollinnehavet, vilket även passar Portugal som är som bäst utan boll konstigt nog, men är piskat att i alla fall ta poäng för att inte riskera att missa åttondelen. Högintressant match att vänta således där Portugal också har en Ronaldo i målform vilket inte får glömmas bort.

Kupongens spik

Utsiktens BK har goda chanser att ta en ny fin hemmaseger när nykomlingen Åtvidaberg kommer på besök. Fem raka utan förlust och vidare i cupen senast trots roterat elva har gjort gott för Utsikten som har en hög kapacitet i grunden, inte minst offensivt. 5-1 mot Torn i senaste hemmamatchen och 0-0 borta mot ett starkt Ljungskile bidrar ytterligare till favoritskapet här. Åtvidaberg är visserligen svårslagna och har inte förlorat på bortaplan ännu men kommer få bekänna färg här, precis som senast de gästade Ruddalens IP då de föll med 0-3, och har trots allt gjort minst mål i serien efter jumbon Linköping City.

Kupongens skrälldrag

Karlstad hoppas kunna bygga vidare på sin fina form som bl a sett dem plocka tre raka segrar på bortaplan däribland mot tabelltrean Umeå. Mot ett ojämnt Dalkurd finns således alla chanser att få med sig något så länge man fortsätter tro på möjligheten och begränsar de egna misstagen. Dalkurd håller en högre nivå generellt sett men har tappat lite fart mot slutet och var direkt svaga senast i poängtappet mot Hudiksvall. Fina insatser dessförinnan mot både BP, Sandviken och Gefle motiverar favoritskapet men det gäller för hemmalaget att vara på topp här. Karlstad är tillräckligt skickliga både individuellt och kollektivt sett för att vara redo om Dalkurd inte är 100% här.

Stryktipset lilla systemet – 216 rader

 1. Portugal – Tyskland (X, 2)
  Håller Tyskland snäppet högre men behöver få utdelning mot Portugal som är nöjda med kryss.
 2. Spanien – Polen (1)
  Total dominans senast för Spanien som till slut måste få utdelning på alla chanser.
 3. Jönköping Södra – GAIS (1)
  Lågt självförtroende i GAIS som gästar ett J-Södra fortsatt obesegrade hemma.
 4. Vasalund – Landskrona (1, X, 2)
  Serieledarna kan få problem mot hemmastarkt Vasalund som är bättre än tabellen visar.
 5. Sylvia – Haninge (1, 2)
  Fortfarande lite för poröst defensivt sett i ungt Sylvia men offensivt finns kapacitet.
 6. Dalkurd – Karlstad (1, X, 2)
  Hög högstanivå i Dalkurd men har blivit straffade flera gånger hittills när koncentrationen faller.
 7. Sollentuna – Hudiksvalls FFF (1, 2)
  Dagsformen avgör troligen här och Hudiksvall har gjort det förut på bortagräs trots nederlagstippade.
 8. Sandviken – Gefle (1, X, 2)
  Gefle inte oävna i derbyt där Sandviken har mest att bevisa sett till senaste tidens form.
 9. Assyriska IK – Linköping City (1)
  Äntligen lite välförtjänt utdelning för Assyriska som håller en högre nivå än jumbon här.
 10. Tvååker – Skövde (1)
  Topplaget Tvååker behöver en bättre insats än senast men är ändå för starka för bortasvagt Skövde.
 11. Utsiktens BK – Åtvidaberg (1)
  Stark hemmaplansfördel där ett mål troligen räcker mot offensivt begränsat Åtvid.
 12. Österlen – FC Trollhättan (2)
  Tabelltvåan Trollhättan i fin form är med på noterna vad gäller nykomlingen Österlen.
 13. Ytterhogdals IK – Friska Viljor (1)
  Hemmalaget har inlett fint och har alla chanser att fortsätta mot fortsatt segerlösa Friska Viljor.

Stryktipset stora systemet – 972 rader

 1. Portugal – Tyskland (1, X, 2)
 2. Spanien – Polen (1)
 3. Jönköping Södra – GAIS (1)
 4. Vasalund – Landskrona (1, X)
 5. Sylvia – Haninge (1, X, 2)
 6. Dalkurd – Karlstad (1, X, 2)
 7. Sollentuna – Hudiksvalls FFF (1, X, 2)
 8. Sandviken – Gefle (1, X, 2)
 9. Assyriska IK – Linköping City (1)
 10. Tvååker – Skövde (1)
 11. Utsiktens BK – Åtvidaberg (1)
 12. Österlen – FC Trollhättan (2)
 13. Ytterhogdals IK – Friska Viljor (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!