Det är en internationell prägel på kupongen den här veckan som avslutas först under natten till torsdagen i och med de sena Copa América-bidragen. Sveriges match mot Polen är såklart av högst intresse även om toppmötet mellan Portugal och Frankrike lär bli en betydligt bättre fotbollsmatch. Spelstopp 17.59 onsdag 23 juni.

Match i fokus

Det går inte att komma ifrån att Sverige ger en fin krydda till sommarens fotbollsfest. Med fyra inspelade poäng lever EM-drömmen fortfarande och det ska bli intressant att se huruvida Sverige kommer, och kan, spela till sig gruppsegern mot ett Polen som inte är avhängt. Förbundskapten Janne Andersson har kommunicerat att man vill vinna gruppen men ser man till hur det sett ut offensivt sett under de två första matcherna, bortsett stekhete Alexander Isak, är det svårt att fullt ut lita på segerchanserna här. Polen är fullt kapabelt och Robert Lewandowski visade mot Spanien att han inte behöver många lägen för att hitta nätet. Visst hade Polen lite marginaler med sig där men sett till oflytet mot Slovakien var det kanske inte mer än rätt ändå – och poängen innebär att Polen lyckas ta sig till åttondelen vid seger här.

Kupongens spik

Spanien har bara gjort ett mål hittills men är det lag som underpresterat mest sett till förväntade mål, alltså expected goals (xG), och är piskat att vinna mot Slovakien för att inte löpa stor risk att åka ur redan i gruppspelet. Ytterligare oavgjort betyder tre poäng totalt och neutral målskillnad vilket kan räcka som bästa trea men troligen inte, varpå Spanien mer eller mindre är tvunget att vinna. Spelmässigt finns inte mycket att klaga på utöver effektiviteten men det är också tydligt att förbundskapten Luis Enrique inte har så mycket kapital som ger något riktigt värde utanför startelvan. Det finns således inte mycket att laborera med utan det är bara att vänta ut den här torkan tills det lossnar. Den förväntade förlösningen, likt Tyskland fick mot Portugal exempelvis, kommer komma och Slovakien kan bli den olyckliga att stå på andra sidan när det väl händer.

Kupongens skrälldrag

Peru tog en fin skalp borta mot Colombia senast och var dessutom här och vann i VM-kvalet nyligen. En jämn match att vänta mellan två i grunden ganska jämna lag riskerar dock att kraftigt överstreckas till fördel för ’hemmaspelande’ Ecuador. De är visserligen betydligt bättre hemma än borta och har ett par fina resultat från såväl kvalspel som föregående Copa América – men har samtidigt gått fyra raka utan seger under 2021 och spelar matchen som bekant på neutral plan i Brasilien. Endast ett av lagens fem senaste möten har slutat med en segermarginal större än ett mål och utan mycket att skilja lagen åt lär det återigen bli små marginaler som avgör det hela. Om Ecuadors koncentrationstapp i sina två senaste matcher är något att gå på kan Peru mycket väl sno åt sig en ny ’bortaseger’ på Ecuadors bekostnad.

Topptipset – 18 rader X 5kr

 1. Sverige – Polen (1, X, 2)
  Vidöppet i sista matchen där Sveriges gruppseger och Polens avancemang står på spel.
 2. Slovakien – Spanien (2)
  Vinna eller försvinna för Spaniens del som bara väntar på en förlösande islossning.
 3. Portugal – Frankrike (2)
  Oavgjort tar Portugal vidare men oturligt Frankrike jagar gruppsegern och längtar efter utdelning.
 4. Tyskland – Ungern (1)
  Tyskarna har varit ett av EM:s bästa lag hittills och fick äntligen lite måljubel senast.
 5. Ljungskile – Tvååker (1)
  Formsvagt Tvååker kan få en riktigt tung afton mot vasst och hemmastarkt Ljungskile.
 6. Torns IF – Assyriska IK (1, 2)
  Inget av lagen imponerar särskilt men Assyriska ett bättre lag och bör mäkta med rekylen här.
 7. Ecuador – Peru (1, X, 2)
  Neutral plan vrider favoritskapet bort från Ecuador mot kompetent Peru.
 8. Brasilien – Colombia (1)
  Neymar och Co dansar vidare mot gruppsegern och ny titeltriumf i Copa América.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!