Med den engelska ligasäsongen igång är det nu även dags för det inhemska cupspelet att träda in på kupongen. Ligacupen står på agendan och vi kan därmed räkna med reservbetonade elvor på flera håll vilket öppnar för skrällpotential. Allsvenskan utgör resterande fyra matcher där mest fokus såklart ligger på Elfsborgs hemmamöte med Malmö mitt i guldstriden. Spelstopp 18.59 onsdag 22 september.

Match i fokus

Elfsborg fick lära sig en dyr läxa senast mot jumbon Östersund och visade än en gång hur det kan gå om man inte är på topp även i en serie som Allsvenskan. Nu väntar regerande mästarna Malmö som nu fått fem raka matcher utan seger varav tre raka i Allsvenskan som borde gett mer än två poäng. Visserligen ligger fokus på Champions League men med bara ett par poäng upp till serieledningen vore det ytterst passande med en trepoängare mot en direkt toppkonkurrent. Malmö har förtjänat mer än de senaste resultaten och har ingen anledning att hålla tillbaka här. Elfsborg gör således bäst i att förvänta sig en anstormning vilket bör föranleda en bättre insats än senast mot Östersund vilket ingen runt klubben kan vara nöjda med. Hemma i Borås segrade man med 1-0 ifjol och kanske att de kan fungera som tändvätska tillsammans med Malmös förmåga att den senaste tiden tappa poäng i slutet av matcherna?

Kupongens spik

Djurgården lyckades rädda en poäng i slutet på Stadion i Malmö senast vilket var viktigt ur flera aspekter. Dels för den egna poängskörden och moralens skull men också för att det fortsatt håller Malmö bakom dem i tabellen – och håller dem själva inom räckhåll till serieledningen. Bortsett derbyfiaskot mot AIK har Djurgården varit en stark faktor hemma och fick lite välbehövlig revansch i det senaste stockholmsderbyt mot Hammarby. Hemmafördelen är också den kanske starkaste faktorn att väga in här sett till att Djurgården är seriens näst bästa hemmalag medan nykomlingen Degerfors är ligans näst sämsta bortalag. Nog ska väl ett stärkt Djurgården göra jobbet och på så vis också få revansch på Degerfors som med naturgräset som 12:e spelare slog dem med 2-0 i våras? Gästerna har spelat in blott fem poäng av 30 möjliga på resande fot och är fortsatt segerlösa sedan bortapremiären mot Göteborg.

Kupongens skrälldrag

West Ham var på väg att ta en fin poäng i senaste ligamatchen mot Man United men Jesse Lingards fina avslut strax före matchminut 90 innebar istället första förlusten för säsongen. Ett hårt slag för David Moyes vars West Ham fått en smakstart på säsongen både i Premier League och i Europa League – inte minst med tanke på Lingards fina vår i just West Ham . Passande nog får The Hammers chans till revansch omgående mot ett United vars manager Ole-Gunnar Solskjaer som allra troligast roterar en del precis som ifjol när det Ligacupen står på schemat. När United roterar har det inte alltid fått önskad effekt vilket West Ham, om de är så revanschsuget som förväntat, bör kunna utnyttja. Lagen möttes i FA-cupens femte runda förra säsongen där det krävdes att Scott McTominay avgjorde på övertid för att skilja lagen åt. Sett till Uniteds resultat mot såväl Southampton, Wolves och Young Boys kan de ligga pyrt till om de kliver in med samma inställning här.

Topptipset – 36 rader x 10kr

 1. Chelsea – Aston Villa (1)
  Chelsea har truppen för att utmana om samtliga titlar den här säsongen så även om det roteras här är den förväntade elvan ändå skrämmande stark.
 2. Manchester United – West Ham (X, 2)
  Ett roterat United innebär omgående revanschläge för West Ham som blivit allt bättre och konkurrenskraftiga under David Moyes.
 3. Millwall – Leicester (2)
  Nog har Leicester förtjänat mer än sina senaste resultat och här ges de chansen att få lite upprättelse mot ett Millwall som sällan prioriterar Ligacupen.
 4. Wolves – Tottenham (1, 2)
  Såväl Wolves som Tottenham är i skriande behov av en moralstärkande seger vilket kan spegla matchbilden även om dagsformen allra troligen avgör.
 5. Djurgården – Degerfors (1)
  Det är svårt att hävda annat än att Degerfors inte riktigt räcker till totalt sett och de senaste matcherna har inte gjort mycket för att förändra det.
 6. Elfsborg – Malmö (2)
  Malmö är väl värda en seger efter att ha förtjänat betydligt mer än de fått med sig mot både Djurgården, Hammarby och Norrköping.
 7. Sirius – IFK Norrköping (1, X, 2)
  Nog är Sirius svagare i år men de har fortfarande en spelidé som kan störa de flesta på sin dag och ett ojämnt Norrköping är inget undantag.
 8. Örebro – Östersund (1, X, 2)
  Deppigt bottenmöte mellan seriens två formsvagaste lag där dyrbara poäng står på spel men ha i åtanke att Östersund vann vårens möte med klara 5-0.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!