Om uttrycket ’tänk om bara’ dominerade förra söndagens kupong där både Elfsborg, Roma och Leicester föll är det bara att blicka vidare och ta nya tag. Inte mindre än två fina derbyn står i blickfånget men även ett Barcelona som fortsatt har det tungt under Ronald Koeman kan hamna i trubbel mot Levante vilket man inte får missa. Spelstopp 14.59 söndag 26 september.

Match i fokus

Arsenal fick ingen vidare start på säsongen och smällen borta på Etihad mot ett Man City som fortfarande letar lite efter formen är fortfarande svårsmält. Tre raka segrar utan insläppt mål har dock gjort att läget ljusnat något men alla som följt Arsenal de senaste åren vet att det snabbt kan ändras. En derbyförlust skulle kunna bli en tung katalysator för Arsenal som dock vann lagens senaste möte här på Emirates i våras, trots att Tottenham tog ledningen, vilket bröt en tidigare stark derbysvit mot just Spurs. Gästerna har inte heller undgått kritik under säsongsupptakten men har likväl manövrerat ut Man City i premiären och såg väldigt pigga ut under matchens första 45 mot både Chelsea och Wolves senast. Allra viktigast är kanske att Harry Kane är i full matchträning och att han också fick sätta första målet för säsongen senast, vilket tillsammans med en skadefri Son mycket väl kan får Tottenham att lyfta. Duon brukar trivas mot Arsenal och en derbyseger skulle onekligen göra mycket gott för en klubb som letar sin identitet under nye Nuno Espirito Santo.

Kupongens spik

Betis tillhör vanligen inte någon av favoriterna till att nå Europa men det går inte säga annat än att klubben från Sevilla tagit just det klivet, om än in skymundan, under Manuel Pellegrini. Tittar man på 2021 har Betis exempelvis spelat 36 matcher under argentinaren men bara förlorat tre; samtliga något oturliga uddamålsförluster mot Sevilla, Barcelona och Real Madrid. Det saknas alltjämt det där lilla extra för att undvika poängtapp mot lag som Espanyol, Cadiz och Mallorca såklart liksom att inte behöva sena avgöranden eller vändningar som vi såg mot Celtic eller nu senast mot Osasuna. Mot ett fortsatt poänglöst Getafe som bara vann tre bortamatcher i fjolåret ligaspel måste man gå för seger och ge hemmafansen något att jubla åt. Betis har tagit merparten av sina segrar på hemmaplan under 2021 och behöver vinna den här typen av matcher för att också ta det där sista klivet. Det ska också poängteras att Betis är sist ut på kupongen med sin sena matchstart vid 21.00 vilket ytterligare motiverar spikbudet – då man vid 12 rätt vid den punkten har bra värde på X2 att spela mot.

Kupongens skrälldrag

Lens överraskade många när de som nykomling lyckades utmana om en 5:e-platsen ifjol. Hade det inte varit för en så svårlöst avslutning med de tre topp-placerade lagen under de fyra sista omgångarna hade lilla Lens mycket väl kunna spela europeiskt cupspel nu. Och med såväl huvudtränare och nyckelspelare kvar, däribland bäste målskytten och tidigare Chelsea-spelaren Gaël Kakuta, har Lens inlett på samma sätt som under fjolåret och redan plockat poäng av både Monaco som regerande mästarna Lille. Visserligen inkasserades första förlusten senast mot Strasbourg men ett rött kort vid ställningen 0-0 är svårlöst för de allra flesta lag. Marseille som bara fick 0-0 senast mot Angers utan skadade duon Dimitri Payet och Arek Milik hade stora problem med Lens ifjol har en en rejäl utmaning framför sig att stå pall för favorittrycket – än mer då de ännu inte förlorat den här säsongen ännu och möter ett lag som skrällt förr mot favoriterna.

Europatipset lilla systemet – 192 rader

 1. Arsenal – Tottenham (2)
  Trots tre raka segrar är det svårt att se Arsenal imponera mot bättre motstånd och Harry Kanes ’comeback’ lär således tippa vågskålen här.
 2. Southampton – Wolves (X)
  Wolves har sitt omställningsspel men inte mycket till effektivitet vilket inte räcker till mer än en pinne mot ett Southampton som sällan övertygar.
 3. Häcken – Hammarby (2)
  Två viktiga segrar efter derbyfiaskot har gett Hammarby lite nytt hopp och det gäller att smida medan järnet är varmt mot redan borträknat Häcken.
 4. Mjällby – Elfsborg (X, 2)
  Nog krävs det seger för Elfsborg om inte sista chansen ska ha gått i toppstriden men Mjällby som slåss för sin överlevnad blir ingen lätt mach.
 5. IFK Norrköping – Varberg (1, X)
  Revanschläge i Norrköping efter lagens förra möte men Varberg spelar tajt varpå hemmalaget får se upp trots något mer gynnsamma förutsättningar.
 6. Östersund – Djurgården (2)
  Segern mot Elfsborg var precis som väntat ett undantag för alltjämt tungrott Östersund och för DIF med allt i egna händer räknas endast seger.
 7. Lazio – Roma (X, 2)
  Båda lagen lämnar en del att önska defensivt men frågan är om inte José Mourinhos derbyerfarenhet kan visa vägen här för Roma som ändå inlett bra.
 8. Empoli – Bologna (1, X)
  Hårt jobbande nykomlingen Empoli gick obesegrade på hemmaplan i fjol och har bra chans att spräcka hemmanollan mot ojämnt Bologna.
 9. Udinese – Fiorentina (2)
  Fiorentina ser fortsatt oerhört fina ut offensivt och bör få sedvanlig utdelning mot ett Udinese som har två tunga förluster utan mål framåt i ryggen.
 10. Barcelona – Levante (1, X)
  Problemen fortsätter för Barcelona som inte får något gratis och Levante, som redan chockat Real, älskar den här typen av utmaningar.
 11. Betis – Getafe (1)
  Getafe lär slåss för allt de är värda givet deras prekära situation varpå detta kan sitta långt inne, men samtidigt är det hög tid för Betis att kliva fram.
 12. Marseille – Lens (X, 2)
  Lens har skrällt tidigare mot favoriterna i tabelltoppen sedan comebacken i Ligue 1 och har förutsättningarna för att lyckas återigen.
 13. Bochum – Stuttgart (1, X, 2)
  Båda lagen är i stort poängbehov efter en tung inledning men sett till form och förutsättningar saknas en given favorit varpå gardering är ett måste.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Arsenal – Tottenham (X, 2)
 2. Southampton – Wolves (1, X)
 3. Häcken – Hammarby (2)
 4. Mjällby – Elfsborg (X, 2)
 5. IFK Norrköping – Varberg (1, X)
 6. Östersund – Djurgården (2)
 7. Lazio – Roma (1, 2)
 8. Empoli – Bologna (1, 2)
 9. Udinese – Fiorentina (X, 2)
 10. Barcelona – Levante (1, X)
 11. Betis – Getafe (1)
 12. Marseille – Lens (X, 2)
 13. Bochum – Stuttgart (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!