Matcherna fortsätter att dugga tätt under hösten vilket innebär flera fina midweek-omgångar. Den här onsdagen utgör Champions League majoriteten av kupongen där Malmös bortaresa till Zenit står i fokus men där kanske match 2 och 3 är de mest upphaussade på förhand sett till lagen som ställs mot varandra där. Spelstopp 18.44 onsdag 29 september.

Match i fokus

Malmö måste onekligen ta poäng och helst tre från dubbelmötet med de ryska ligamästarna Zenit om det ska finnas någon chans till ett avancemang via tredjeplatsen i gruppen. Detta då Malmö inte räckte till mot Juventus och knappast lär göra det två gånger om mot Chelsea härnäst heller där duon är huvudkandidaterna att avancera till åttondelen. Zenit vill dock säkerligen blanda sig in i den leken efter att ha stått upp väl mot Chelsea på Stamford Bridge i premiären och knappast är chanslösa mot ett Juventus som haft sina svårigheter under säsongsinledningen. De ryska mästarna, som vunnit tre raka titlar under Sergey Semak, är inte heller några rookies i sammanhanget och är svårslagna hemma på Gazprom Arena. Bara sett till ligaspelet de tre senaste säsongerna har de vunnit 40 av 49 hemmamatcher och bara förlorat två, och sett till deras säsongsinledning i Ryssland är Dzyuba, Azmoun och Co att räkna med återigen.

Kupongens spik

Chelsea tar sig an Juventus i en nyckelmatch vad gäller chanserna till avancemang ur gruppen. Zenit visade sig en jobbig motståndare och blir det säkerligen även i returen varpå dubbelmötet med Juventus i slutändan kan fälla avgörandet. Och nog är Juventus ett lag som Chelsea en given dag ska kunna slå då det, som Man City visade i helgen som var, krävs något alldeles extra för att hålla tillbaka och besegra de regerande Champions League-vinnarna. Juventus är inte i allra bästa slag efter två tveksamma insatser mot såväl Sampdoria och Spezia bl a som visserligen inneburit segrar men som kanske främst defensivt lämnat en del att önska. Lägg därtill att Juve tappade onödiga poäng mot Milan trots en dominant första halvlek och föll mot Napoli dessförinnan – och dessutom saknar både Alvaro Morata och Paulo Dybala till den här matchen. Chelsea behöver ett resultat här efter den tunga förlusten mot Man City och det finns säkerligen en stor portion revanschlusta att plocka fram här.

Kupongens skrälldrag

Villareal stod upp bra och vann också rättvist Europa League-finalen lagen emellan i somras och har absolut potentialen att stå för en ännu bättre insats här. Hittills har det inte riktigt stämt fullt ut för Unai Emerys Villareal sett till antal segrar, men oavgjort mot såväl Real som Atlético Madrid i ligan bl a liksom Atalanta och Chelsea i Champions League-premiären respektive Supercupfinalen inger ändå respekt. Nyförvärvet Arnaut Danjuma har fått en bra start vilket kunnat avlasta Gerard Moreno, som saknas här, och kommer kunna hota en nykomponerad United-backlinje tillsammans med pålitlige Paco Alcácer. Hemmalaget har pressen på sig här efter tre förluster på sina fyra senaste matcher där den spelmässiga kontinuiteten fortsätter att vara ett orosmoln. Med Ronaldo i fortsatt målform går det inte att räkna bort dem såklart då United alltjämt har spelare som kan avgöra på egen hand, men att de är så stora favoriter som oddssättningen antyder verkar övervärderat.

Topptipset – 72 rader x 3kr

 1. Zenit St Petersburg – Malmö (1)
  Hemmafördelen är påtaglig för Zenit som med sin offensiva spelidé snittar över 2 mål per match tack vare målfarliga duon Dzyuba och Azmoun.
 2. Juventus – Chelsea (2)
  Chelsea kan betydligt bättre än de mäktade med senast mot City och då Juventus fortsatt är en oreda på många sätt går det inte att gå emot gästerna här.
 3. Manchester United – Villareal (1, X, 2)
  Villareal trivs ute i Europa och hemma i Spanien är de alltjämt svårslagna vilket räcker långt om United återigen inte riktigt kommer upp i nivå.
 4. Benfica – Barcelona (1, X)
  Ett skadedrabbat Barcelona lär stöta på problem omgående mot välorganiserade Benfica som inlett säsongen strålande och prioriterar hemmaspelet.
 5. Atalanta – Young Boys (1)
  Young Boys fick segern lite till skänks i premiären mot United men får det tuffare nu mot ett offensivt Atalanta som inte slår av på takten i första taget.
 6. Salzburg – Lille (1, X, 2)
  Offensivt präglade Salzburg chockade Sevilla senast och har potential att göra nåt likande här men Lille har trots allt två raka segrar att luta sig mot.
 7. Wolfsburg – Sevilla (X, 2)
  Sevilla fick sig en reality-check mot Salzburg och har skärpt till sig sen dess vilket ändå ger ett knappt favoritskap mot hemmastarkt Wolfsburg.
 8. Derby – Reading (1, 2)
  Trots förutsättningarna fortsätter Derby spela bättre än väntat vilket kan ge utdelning mot ett Reading som släppt in näst flest mål i Championship.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!