Jackpotthelgen är förbi och vi blickar således mot en helt vanlig engelsk kupong innan landslagsuppehållet tar vid. Premier League bidrar med de fem inledande matcherna på kupongen där Arsenal och Brighton står för veckans sena tillställning. Mest intressant blir att se huruvida Chelsea får igång maskineriet igen efter två missräkningar som fällt våra system, där förlusten mot Juventus var allt som stod i vägen för 8 av 8 på Topptipset i veckan. Spelstopp 15.59 lördag 2 oktober.

Match i fokus

Brighton och Graham Potter har fått en nästan drömlik säsongsstart jämfört med fjolåret som såg mycket potential bära väldigt lite frukt i slutändan. Det som förra säsongen gick emot i mångt och mycket har hittills studsat rätt och Brighton har i och med det lyckats plocka 13 av 18 möjliga poäng inför den sista omgången innan uppehållet. Sett till vad som hände i Norra London förra helgen är det dock med försiktig optimism som hemmalaget kliver in i den sena kvällsmatchen. Arsenal fullständigt körde över Tottenham i derbyt vilket inte bara var en nödvändig och välbehövlig seger, utan också innebär att The Gunners segersvit fortsätter. Fyra raka segrar sedan förlusten borta mot Man City och säsongens bästa insats bådar gott för Mikel Arteta och hans Arsenal, samtidigt som Brighton gärna sett derbyt mot Spurs gå åt motsatt håll. Ett stärkt Arsenal på väg uppåt är en betydligt svårare uppgift att lösa än ett som istället hade förlorat med samma siffror efter en svag prestation. Om vindarna verkligen har vänt i Arsenal är det läge att sätt tilltron till dem att avsluta för 13 då de är sist ut.

Kupongens spik

Leeds borde i all rimlighet ha löst en poäng senast mot West Ham men fick återigen gå av planen utan seger efter ett sent insläppt och avgörande mål. Matchen blev precis som förväntat chansrik och böljade åt båda håll, men nog hade Marcelo Bielsas gäng vind i seglen när 1-0 kom som en annan dag ger den där så viktiga första segern för säsongen. Ny chans här mot nykomlingen Watford som fått bra utdelning på sitt kontringsspel hittills men ändå förlorat tre av sina sex spelade matcher hittills; mot Brighton och Tottenham borta liksom Wolves hemma där samtliga tre har kommit utan mål framåt. Det faktum att Watford inte hållt nollan ännu är en faktor att ta hänsyn till då Leeds sin vana trogen är målfarligt om än inte tillräckligt effektiva hittills. Någon gång vänder det dock och framför hemmafansen mot en av nykomlingarna får man knappast en bättre chans inför uppehållet. Watford kan mycket väl kontra in en boll här men frågan är om de kommer kunna hänga med när Leeds, med formstarke Raphinha redo för spel, skruvar upp tempot mot den där förlösande första segern.

Kupongens skrälldrag

Preston har påbörjat återhämtningen efter den illavarslande säsongsöppningen som såg dem förlora de tre första omgångarna i ligan. Sju raka utan förlust därefter, om än fem oavgjorda, är ett fint kvitto på vad man kan åstadkomma via hårt arbetet och övertygelsen om att vändningen kommer. Kanske att det kan räcka till en ny poäng eller möjligen alla tre mot ett spelmässigt starkt QPR som kliver på som favoriter här. Hemmalaget vann förvisso senast men spelade bättre i förlusterna mot både West Brom och Bournemouth dessförinnan, något som återigen understryker att det kommer ta tid för QPR att nå stabiliteten som krävs för att utmana i toppen. Detta är således en match att vara lite extra uppmärksam på innan man spikar hemmalaget då QPR absolut har kapaciteten att vinna här ganska övertygande, men inte alltid får betalt för sitt spelövertag eller målfarlighet. Bristol lyckades exempelvis vinna här, likt säsongen före, under liknande förutsättningar som Preston är i nu – med The Lilywhites också segrare här ifjol.

Stryktipset lilla systemet – 192 rader

 1. Chelsea – Southampton (1)
  Två raka nederlag utan att det gått att riktigt känna igen Tuchels Chelsea måste tvinga fram en prestation här mot offensivt begränsade Southampton.
 2. Brighton – Arsenal (2)
  Olyckligtvis tvingas Brighton möta Arsenal i helt fel läge då gästernas insats i derbyt mycket väl kan vara bladvändningen som Arsenal behövt så länge.
 3. Leeds – Watford (1)
  Allt annat än en målrik tillställning går väl inte att se när Leeds är inblandade men någon gång kommer marginalerna också vara på deras sida.
 4. Burnley – Norwich (1, 2)
  Norwich har ännu inte varit nära att vinna och kommer få det tufft även här, men Burnley står också på noll segrar vilket ändå får ses som en chans så god som någon.
 5. Wolves – Newcastle (X)
  Båda lagen fortsätter att ha problem att skapa målchanser och fyra raka kryss kan absolut bli ett femte mellan två defensivt lagda uppställningar i poängbehov.
 6. Barnsley – Millwall (X, 2)
  Efterlängtad trepoängaren senast för Millwall som kan rida vidare på den vågen här mot målsnåla Barnsley som inte riktigt får det att lossna.
 7. Blackpool – Blackburn (2)
  Det vill sig inte offensivt sett för Blackpool som fortfarande har mycket kvar att jobba på vilket öppnar för Blackburn med betydligt högre höjd här.
 8. Bournemouth – Sheffield United (1, X)
  Fortfarande obesegrade kliver Bournemouth in med gott självförtroende vilket bör räcka till tre poäng men Sheffield lär söka rekyl på förlusten senast och siktar högt.
 9. Cardiff – Reading (1, 2)
  Inte mycket går Cardiffs väg just nu men mot ett Reading som släppt in näst flest mål hittills och inte heller är att lita på kanske kan frammana en nödvändig rekyl.
 10. Derby – Swansea (1, 2)
  Det verkar onekligen som Derby hittat styrka trots allt som händer och hemma är man fortsatt obesegrade, men frågan är hur länge kan det egentligen hålla?
 11. Luton – Huddersfield (1)
  Det finns mycket att gilla med detta Luton så länge de håller koncentrationen uppe och segern senast är ett rejält steg framåt vilket de bör kunna rida vidare på.
 12. Peterborough – Bristol City (1, X)
  Hemmafördelen är en stark faktor att väga in här för nykomlingen Peterborough, inte minst då Bristol inte riktigt får det att stämma fullt ut offensivt sett.
 13. QPR – Preston (1, X, 2)
  Det råder nog ingen tvekan om att QPR kommer föra den här matchen men frågan är om utdelningen blir som förväntat eller om svårslagna Preston lyckas igen.

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

 1. Chelsea – Southampton (1)
 2. Brighton – Arsenal (2)
 3. Leeds – Watford (1)
 4. Burnley – Norwich (1, X)
 5. Wolves – Newcastle (1, X)
 6. Barnsley – Millwall (X, 2)
 7. Blackpool – Blackburn (X, 2)
 8. Bournemouth – Sheffield United (1, X)
 9. Cardiff – Reading (1, 2)
 10. Derby – Swansea (1, 2)
 11. Luton – Huddersfield (1, X)
 12. Peterborough – Bristol City (1, X)
 13. QPR – Preston (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!