Fotbollssöndagarna rullar vidare och det blir både buller och bång denna helg med tanke på de fina bataljerna som kryddar veckans kupong. Toppmöte i såväl Serie A som Ligue 1 står på schemat och givetvis också upplösningen av den allsvenska topp- och bottenstriden. Spelstopp 14.59 söndag 21 november.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Manchester City – Everton (1)
  Precis som tidigare möten lagen emellan är detta bara en formalitet för Manchester City som bör kunna räkna in ett par måls marginal här.
 2. Tottenham – Leeds (1)
  Vi väntar visserligen på den stora Conte-effekten men sett till hur kämpigt Leeds haft det hittills mot alla utom nykomlingarna bör spiken sitta.
 3. Halmstad – Elfsborg (1, X, 2)
  En av säsongens skrällar stod Halmstad för när man bortaslog Elfsborg och med kontraktet alltjämt hotat kan det bli en ny tajt match med mycket på spel för båda lagen.
 4. Degerfors – Hammarby (1, 2)
  Naturgräset har varit en framgångsfaktor hittills för Degerfors och lär kunna bli det även här, men Hammarby har Europa fortsatt i sikte och måste gå för det.
 5. Sirius – IFK Göteborg (1, X, 2)
  Det torde räcka med en pinne för båda lagen för att slippa dras in i kvalstriden igen, men frågan är hur motivationen är då det ändå redan i princip är klart?
 6. Varberg – AIK (X)
  Nog har AIK betydligt mycket mer att spela om men på bortaplan låser det sig för det mesta, vilket lutar åt nytt poängtapp mot ett Varberg som kryssat näst flest matcher hittills.
 7. Inter – Napoli (1, X)
  Det har nu gått 22 matcher sedan Inter senast förlorade hemma i ligan och även om Napoli har kapaciteten löser hemmalaget minst en pinne här.
 8. Genoa – Roma (2)
  En usel säsongsstart gjorde tränarbytet ofrånkomligt i Genoa som nu måste ladda om mot ett Roma som måste ta sig i kragen och närma sig sin potential.
 9. Salernitana – Sampdoria (2)
  Säsongen hittills har inte varit mycket att hurra för hos något av lagen men Sampdoria kommer alltjämt med bättre offensiv spets som bör fälla avgörandet.
 10. Granada – Real Madrid (2)
  Med blott en förlust på sina 30 senaste ligamatcher kliver formstarka Benzema och Real Madrid ut mot en av sina favoritmoståndare. Bästa spiken på kupongen!
 11. Elche – Betis (2)
  Om inte derbyförlusten senast kan få Betis att vakna till igen kan det bli en dyster avslutning på året varpå tre poäng mot formsvagt Elche är ett måste.
 12. Real Sociedad – Valencia (1, X)
  På något sätt lyckas Sociedad fortsätta vinna och ta sina poäng och frågan alla ställer sig är ju hur länge det kan fortsätta?
 13. Lyon – Marseille (1, X, 2)
  Ny jämn match att vänta mellan dessa rivaler och frågan är om matchen avslutas 11 mot 11? Efter 16 raka utan seger i Lyon är det kanske dags för Marseille nu?

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Manchester City – Everton (1)
 2. Tottenham – Leeds (1, X)
 3. Halmstad – Elfsborg (X, 2)
 4. Degerfors – Hammarby (1, 2)
 5. Sirius – IFK Göteborg (1, 2)
 6. Varberg – AIK (1, X)
 7. Inter – Napoli (1, X)
 8. Genoa – Roma (X, 2)
 9. Salernitana – Sampdoria (X, 2)
 10. Granada – Real Madrid (2)
 11. Elche – Betis (2)
 12. Real Sociedad – Valencia (1, X)
 13. Lyon – Marseille (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!