Med flera fina toppmatcher runt om Europa gör kupongen den här adventssöndagen verkligen skäl för namnet där såväl Serie A som Premier League, Bundesliga, Ligue 1 och La Liga är representerade. Höjdpunkten är väl derbyt i Madrid men nog blir det fart och dramatik i samtliga franska och italienska matcher som man gör bäst i att inte missa. Spelstopp 14.59 söndag 12 december.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Leicester – Newcastle (1, 2)
  Med en hel del skador fortsättningsvis och en rådande Corona-kris återstår det att se vad Leicester får ut för manskap här, men även utan den aspekten hade garderingen behövts.
 2. Crystal Palace – Everton (1, X)
  Jämnt att vänta mellan två lag som är i behov av tre poäng och där framförallt gästerna kan har mer att vinna och mindre att förlora.
 3. Burnley – West Ham (2)
  Formtoppen varade inte särskilt länge för Burnley efter två matcher med skral offensiva utdelning ”precis som vanligt” vilket knappast räcker mot stabila West Ham.
 4. Real Madrid – Atlético Madrid (1, X)
  Lillebror Atlético må ha vunnit ligan i våras men mot Real har de inte vunnit på tio raka inbördes möten över ordinarie tid, och gör det inte här heller.
 5. Osasuna – Barcelona (1, X, 2)
  En olycka kommer sällan ensam och två raka nederlag utan mål framåt för Barcelona kan mycket väl bli ett tredje när ett Osasuna med allt att vinna står på andra sidan hemma i Pamplona.
 6. Betis – Real Sociedad (1)
  Visst har väl Alexander Isaks Real Sociedad svalnat mot slutet och i offensiv riktning är det fortsatt trubbigt, vilket får svårt att räcka till mot ett välfungerande Betis som inlett säsongen strålande.
 7. Verona – Atalanta (2)
  Nog hade Verona marginalerna med sig i slutändan förra helgen men oj så nära förnedringen man kom, vilket väl bara kan betyda att det blir en rejäl bakläxa här istället?
 8. Napoli – Empoli (1, X, 2)
  Det täta matchandet har ett pris för en smal trupp som Napolis och mot målfarliga Empoli kan segern absolut sitta långt inne trots hemmafördelen.
 9. Sassuolo – Lazio (1, X, 2)
  M¨ålrikt att vänta när två av seriens största underhållare drabbar samman, där målsnittet varit tre mål per match de fem senaste inbördes matcherna.
 10. PSG – Monaco (1)
  Nog kan det sitta långt inne precis som lagens senaste möte i cupen men PSG har alltid kapacitet att göra mål och har exempelvis gjort minst två i nästan samtliga segrar hittills.
 11. Rennes – Nice (1)
  Med en stark hemmafavör i åtanke liksom den senaste tidens formkurva finns det inte mycket annat än att förlita sig till att ligatvåan Rennes löser detta.
 12. Strasbourg – Marseille (1)
  Fart och fläkt är att vänta även i Alsace där den stora överraskningen Strasbourg mycket väl kan lära även Marseille en läxa framburna av hemmafansen.
 13. Eintracht Frankfurt – Leverkusen (2)
  Det är kanske långsökt men Leverkusen har inte gett upp hoppet om att utmana om titeln, och med en utvilad elva går man för samtliga poäng mot ett Frankfurt som var klart bättre ifjol än nu.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Leicester – Newcastle (1, 2)
 2. Crystal Palace – Everton (1, X)
 3. Burnley – West Ham (2)
 4. Real Madrid – Atlético Madrid (1, X)
 5. Osasuna – Barcelona (X, 2)
 6. Betis – Real Sociedad (1, X)
 7. Verona – Atalanta (2)
 8. Napoli – Empoli (1, 2)
 9. Sassuolo – Lazio (1, 2)
 10. PSG – Monaco (1, X)
 11. Rennes – Nice (1, X)
 12. Strasbourg – Marseille (1, 2)
 13. Eintracht Frankfurt – Leverkusen (2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!