Matcherna duggar tätt i Europa men snart tar de flesta ligor ett välbehövligt vinteruppehåll. Inte Premier League dock som bara börjat värma upp inför julperioden och som här får sällskap av Bundesliga vilket utgör sju av kupongens åtta matcher. Sist ut har Svenska Spel plockat ut en riktig slamkrypare där det gäller att inte låta sig luras. Spelstopp 20.29 onsdag 15 december.

Topptipset – 64 rader X 3kr

 1. Arsenal – West Ham (1, X)
  Kanske börjar West Ham darra lite på manschetten vilket knappast är optimalt när man reser till Arsenal som har ett mördande inbördes övertag de senaste åren.
 2. Burnley – Watford (1, 2)
  Varken Watford eller Burnley övertygar för tillfället men båda måste se detta som en bra chans till tre poäng, varpå någons matchplan bör få utdelning.
 3. Brighton – Wolves (1, X)
  Ska det bli 11 raka matcher i ligan utan seger för Brighton eller ska den förlösande trepoängaren äntligen komma mot ett målsnålt Wolves?
 4. Crystal Palace – Southampton (1)
  Det brukar inte bli särskilt många poäng inspelade på bortaplan för Southampton som står inför en omöjlig uppgift mot ett för dagen betydligt starkare Palace.
 5. Leverkusen – Hoffenheim (1, X)
  Två raka förluster kräver sin reaktion för Leverkusen som har ambitioner, men frågan är hur långt det räcker mot Hoffenheim som kan det där med att jaga ifatt ett resultat.
 6. Augsburg – RB Leipzig (2)
  Ett mer fritt och bollinnehavs-centrerat Leipzig fick maximal utdelning senast och nye Tedesco på tränarbänken bör sikta högt mot begränsade bottengänget Augsburg.
 7. Union Berlin – Freiburg (1, X)
  Hemmastarka Union Berlin är en stark favorit på veckans kupong men Freiburg har en ramstarkt defensiv i grunden och blir svårslagna.
 8. Standard Liege – Beerschot (1, 2)
  Inte mycket skiljde denna duo åt ifjol, och nuvarande situation dömer såklart ut gästerna redan på förhand, men belgiska ligan är opålitligt hetsig och målrik varpå detta luktar bakhåll lång väg.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!