Det är en speciell kupong den här lördagen då sex matcher, troligen inte fler då omgången lär ställas in, kommer lottas vilket blir extra lurigt sett till att det också finns extra jackpottpengar i potten. 13 miljoner för att vara exakt och ska man ha chans på dem gäller det att inte gå bort sig på de lottade matcherna vilket kräver ett stort system. Det gör det lämpligt att välja ett reducerat r-system med 12-rättsgaranti för att hålla kostnaden nere.. Med en eller två matematiska garderingar dessutom hålls chanserna på topp för att med lite tur säkra en ensam kupong med 13 rätt! Spelstopp 15.59 lördag 18 december.

Stryktipset lilla systemet – 288 rader R 4-4-144 (12)

 1. Leeds – Arsenal (2)
  Krisen i Leeds fortsätter efter en ny storförlust mot ett av topplagen vilket följer på den sena om än inte lika tunga förlusten mot Chelsea förra helgen, något som ett piggt Arsenal utnyttjar till max här.
 2. Aston Villa – Burnley (1)
  Nog ser Aston Villa alltmer ut som det lag som tippades kunna utmana om Europa-platserna inför säsongen och mot ett bortasvagt Burnley är det bara tre poäng som gäller.
 3. Southampton – Brentford (1, 2)
  Den senaste i raden av matcher att ställas in och även här är det jämn fördelning till lottningen, men om det är någonstans man kanske ska chansa på endast två tecken är detta ett bra bud.
 4. Watford – Crystal Palace (1, X, 2)
  Tyvärr ställs även den här matchen in och förvånande jämn lottning vilket såklart gör att en helgardering ”måste slösas”.
 5. West Ham – Norwich (1, X) M
  Övervägande ettor i lottningen här men ett det blir ett annat tecken kanske ändå är troligare när det nu ska lottas än om matchen faktiskt spelas, varpå en matematisk gardering inte är fel här.
 6. Bristol City – Huddersfield (1, X)
  Två likvärdiga lag som har stått för en blandad säsong hittills drabbar samman där det inte finns mycket som skiljer dem åt, vilket öppnar för delad pott, men Bristol har trots allt vunnit fem raka hemmamöten med bortasvagt Huddersfield.
 7. Coventry – Stoke (1, X, 2)
  Lottas med jämn fördelning av tecken vilket gör helgarderingen ett måste.
 8. Millwall – Preston (1, X, 2)
  Det finns inte mycket annat val än att helgardera här då lottningen är så pass jämnt fördelad.
 9. Blackburn – Birmingham (1, X)
  Inte mycket talar för Birmingham i just den här matchen då Blackburn är inne i ett fint stim, men samtidigt är skrällpotentialen enorm när det är jackpottvecka!
 10. Blackpool – Peterborough (2)
  Nykomlingsmöte som måste spikas om det ska frigöras skrälltecken på andra arenor och även om nu formsvaga Blackpool vann lagens bägge möten ifjol är det revanschläge för Peterborough.
 11. Nottingham Forest – Hull (1, 2)
  Formkurvan talar sitt tydliga språk och efter insatsen mot Swansea kan Nottingham med rätta sikta på playoff denna säsong, vilket gör detta till en oerhört svår uppgift för nykomlingen Hull – men jackpottvecka kräver nästan gardering här!
 12. Reading – Luton (1, X, 2)
  Precis som i match 8 är det bara att helgardera och hålla tummarna för att övriga matcher hittar hem!
 13. Ipswich – Sunderland (2)
  Nog är det Sunderland som verkligen vill uppåt i seriesystemet igen och har resurserna för det, något som bör räcka hela vägen här mot formsvagt Ipswich.

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!