Med 4,5 miljoner extra i potten den här söndagen blickar vi mot en blandad kupong där det italienska toppmötet mellan Milan och Napoli verkligen inte får missas i slutet av kvällen. Förhoppningsvis är man med på 11 rätt inför de två sena matchstarterna, men än mer kan man hoppas på att inga fler matcher ställs in och således lottas. Spelstopp 14.59 söndag 19 december.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Tottenham – Liverpool (2)
  Det har varit väl ryckigt för Tottenham den senaste tiden vilket knappast är optimalt när ligans bästa lag kommer på besök som dessutom har Mohamed Salah i fantastisk form.
 2. Wolves – Chelsea (X, 2)
  Antalat poängtapp den senaste tiden oroar och här riskerar ett skadeskjutet Chelsea att dra på sig ytterligare ett kryss om ineffektiviteten består.
 3. Newcastle – Manchester City (2)
  Manchester City verkar ha växlat upp i precis rätt tid och det krävs uppenbarligen med tanke på Liverpools form, så att det ska bli något annat än en bekväm bortaseger är löjeväckande.
 4. Milan – Napoli (1, X, 2)
  Ett toppmöte är alltid ett toppmöte och Zlatan Ibrahimovic har varit avgörande i detta möte förut, men Napoli ser alltjämt bättre ut spelmässigt och även offensivt sett.
 5. Sampdoria – Venezia (1)
  Det kan tyckas vågat att lita på Sampdoria men det finns något i den där offensiven som bara behöver lite kontinuitet för att klättra i tabellen, och när är ett bättre tillfälle än hemma efter en derbyseger?
 6. Spezia – Empoli (X, 2)
  Det finns mycket att gilla med detta hårdjobbande Empoli som tog en ny fin skalp senast, men Spezia har trots allt varit bättre hemma än borta så kan väl inte räknas bort helt på förhand.
 7. Torino – Verona (1, X, 2)
  Med potential för en målrik historia blir det spännande att se vem som drar det längsta strået, men kanske att hemmafördelen ändå väger in tämligen tungt här.
 8. Athletic Bilbao – Betis (X, 2)
  Formstarka Betis blir en tuff nöt att knäcka för hemmalaget som inte riktigt får till det för tillfället, och allt över ett kryss vore häpnadsväckande i det här läget.
 9. Real Madrid – Cadiz (1)
  Trots rapporter om Covid-utbrott ska den här matchen inte behöva ligga i riskzonen, och således kommer Real kunna ställa ut så gott som starkast möjliga elva här vilket formsvaga Cadiz inte rår på.
 10. Getafe – Osasuna (X)
  Efter den bedrövliga inledning av säsongen har Getafe spelat upp sig men segrarna fortsätter att gäcka dem, vilket även kan sägas stämma på Osasuna som också kryssat sina tre senaste matcher i ligan.
 11. Freiburg – Leverkusen (1, X, 2)
  Det är fortfarande oklart om Freiburds formsvacka kommer hålla i sig men höstens lag bör i alla fall gilla sina chanser hemma mot ett Leverkusen som kastat bort två raka 2-0 ledningar.
 12. Köln – Stuttgart (1)
  Bortasvaga Stuttgart har bara lyckats vinna en bortamatch den här säsongen och sett till att det motsatta gäller för Köln hemma, som har Anthony Modeste i målform, är detta en mycket bra och tidig spik.
 13. Fenerbahce – Besiktas (X)
  Det är mycket som står på spel i Istanbul-derbyt då båda lagen har underpresterat den här säsongen sett till fjolåret, och då Besiktas inte trivs på den här arenan är nog en poäng taget alla dagar i veckan.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Tottenham – Liverpool (2)
 2. Wolves – Chelsea (X, 2)
 3. Newcastle – Manchester City (2)
 4. Milan – Napoli (X, 2)
 5. Sampdoria – Venezia (1, X)
 6. Spezia – Empoli (X, 2)
 7. Torino – Verona (1, X)
 8. Athletic Bilbao – Betis (X, 2)
 9. Real Madrid – Cadiz (1)
 10. Getafe – Osasuna (X, 2)
 11. Freiburg – Leverkusen (1, 2)
 12. Köln – Stuttgart (1, X)
 13. Fenerbahce – Besiktas (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!