De större ligorna går alldeles strax på julledighet efter halva säsongen spelad men inte förrän denna midweek-runda avslutats under onsdagen. Kupongens matcher är således hämtade från Spanien, Frankrike och Italien då den engelska ligafotbollen fortsätter först efter julafton, och med flera topplag bland de utvalda matcherna finns det som vanligt skrällmöjligheter. Spelstopp 20.44 onsdag 22 december.

Topptipset – 72 rader X 3kr

 1. Empoli – Milan (1, 2)
  Efter femte poängtappet på de sju senaste matcherna är det ett Milan i stort behov av en moralstärkande seger innan uppehållet, men nog ligger man i farozonen mot nykomlingen som ställt till det för flera topplag redan.
 2. Napoli – Spezia (1)
  Viktig seger senast för Napoli som får tillbaka Dries Mertens här och utan större problem ska kunna ta samtliga poäng mot form- och bortasvaga Spezia.
 3. Athletic Bilbao – Real Madrid (X, 2)
  Real ångar på mot ligatiteln och det ska nog till något alldeles extra för att besegra dem längs vägen, och riktigt så pass bra utdelning lär inte baskerna få även om dem kan göra det svårt här.
 4. Bordeaux – Lille (2)
  Då Bordeaux har ett tämligen bedrövligt facit mot toppklubbarna såhär långt har man inget att hämta mot ett Lille som äntligen vaknat till liv.
 5. St Etienne – Nantes (2)
  Inte har St Etienne gjort många glada den här säsongen och här har Nantes, som har ett fint facit mot lagen från den undre halvan, ett kanonläge att ta tredje raka segern.
 6. Nice – Lens (1, X)
  Intressant match att vänta i Nice där Lens verkligen har möjlighet att överraska, frågan är bara om det räcker matchens fulla 90 minuter eller om man återigen tappar ledningen.
 7. Monaco – Rennes (1, X, 2)
  Här har Monaco chansen att krympa avståndet till Champions League-platserna till blott två poäng och nog ska det kunna gå vägen mot ett tämligen bortasvagt Rennes som dock ska sägas har uppenbar kapacitet.
 8. Clermont – Strasbourg (1, X, 2)
  Det faktum att Strasbourg trivs bättre hemma än på bortaplan liksom att Clermont spelar tajt mot i princip alla lag i ligan öppnar upp för en tidig gardering som rensar fint!

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!