När det vankas FA-cupens tidigare rundor där det ofta skiljer två divisioner mellan lagen, eller att lag från de lägre serierna möts, är det inte mycket annat att göra än att gardera upp med ett enda reducerat system med en och annan matematisk gardering då risken är stor att det blir idel favoritsegrar. Premier League-lagen har dock fallit vid första hinder förut och så även Championship-klubbarna så nog finns det läge för en hel del skrällar således denna härliga cuplördag! Spelstopp 15.59 lördag 8 januari.

Stryktipset reducerat system – R144 (288 rader)

 1. Hull – Everton (X, 2)
  Everton övertygar inte och frågan är hur motiverade man är i cupsammanhang som dessa, vilket gör risken överhängande för att nya problem uppstår borta i Hull.
 2. Leicester – Watford (1)
  Fjolårets mästare har haft det tungt på sistone men prioriterar cupspelet vilket gör detta till en måste-spik i sammanhanget.
 3. Wigan – Blackburn (X, 2)
  Visst flyger Blackburn i Championship och ställer Tony Mowbray ut bästa laget här ska segern vara ett faktum men avvakta gärna startelvorna här innan tvåan spikas!
 4. West Brom – Brighton (2)
  Det finns ingen anledning till varför inte Brighton skulle försöka sig på en cuptriumf den här säsongen då högstanivån i enskilda matcher är oerhört hög, vilket dem bör få ut mot formsvagt West Brom.
 5. Swansea – Southampton (1, X, 2)
  Problemen fortsätter hopa sig i Swansea som inte kommit till spel på länge, vilket även fått den här matchen att hamna i riskzonen så med förbehåll för eventuell lottning tas höjd tidigt med alla tecken!
 6. Birmingham – Plymouth (X, 2)
  Ovisst men jämnt möte att vänta då Birmingham inte riktigt får det att stämma och Plymouth, som går bra i League One, gillar sina chanser att ta en fin skalp mot bättre rankat motstånd.
 7. QPR – Rotherham (1, X, 2)
  Om det blir lika målrikt som senast lagen möttes ifjol är det kanske denna match som ska upp på tv-skärmen och räkna inte bort gästerna i första taget!
 8. Kidderminster – Reading (1, X, 2)
  Med risk för en helt onödig gardering vore det en superskräll som betalar vackert om lilla Kidderminster plockar fram FA-cupmagin mot formsvaga Reading på hemmaplan.
 9. Boreham Wood FC – AFC Wimbledon (1, X, 2)
  Stark hemmafördel när underdogen Boreham, som inte förlorat hemma i ligaspelet ännu, tar emot ett något ringrostigt Wimbledon som kan landa i en hel del problem här.
 10. Barnsley – Barrow (1, 2)
  Små steg framåt för Barnsley sedan Poya Ashbagi tog över men än så länge lyser segrarna med sin frånvaro och tills den där första trean kommer ligger en cupskräll alltid på lur!
 11. Newcastle – Cambridge United (1, X) M
  Kupongens enda matematiska gardering som således är med på alla rader står Cambridge för, som absolut kan stå emot och ta ett decimerat Newcastle förbi 90 minuter så länge orken räcker!
 12. Peterborough – Bristol Rovers (1)
  16 av Peterboroughs 19 poäng i Championship har kommit på hemmaplan och då Bristol knappt kunnat träningsspela pga Covid-19 de senaste veckorna bör ettan hitta hem tämligen ohotat.
 13. Port Vale – Brentford (2)
  Om Brentford kan undgå att ställa ut skorna här mot Port Vale som inte spelat sedan 11 december ska avancemanget till nästa runda vara ett faktum, och nog är väl detta ett drömscenario för marginalspelare som Saman Ghoddos att kliva fram och avgöra?

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!