Med en sista rad matcher innan landslagsuppehållet nästa helg är det lika bra att gå all-in den här söndagen. Med många svåra matcher på kupongen är det som upplagt för bra utdelning och då gäller det att vara med. Frågan är bara vilka favoriter som man kan lita på? Spelstopp 14.59 söndag 23 januari.

Europatipset lilla systemet – 256 rader

 1. Chelsea – Tottenham (1, 2)
  Med tre raka inbördes segrar siktar Chelsea på en fjärde, men nog finns det något i omställningarna i detta Spurs som mycket väl kan överraska.
 2. Arsenal – Burnley (1)
  Bortasvaga Burnley som kommer från två raka 1-3 förluster har ingenting att hämta på Emirates varpå Arsenal ska kunna ta en bekväm seger framför hemmafansen.
 3. Crystal Palace – Liverpool (X, 2)
  Trots att det inte riktigt flyter i offensiven plockar Liverpool sina nödvändiga poäng men räkna inte med någon ensidig historia som tidigare när dessa två mötts.
 4. Leicester – Brighton (1, 2)
  Nog ligger Leicester i farozonen här sett till deras väl generösa försvarsspel som ett Brighton på sin dag kan utnyttja till max.
 5. Milan – Juventus (X)
  Tajt att vänta mellan två lag som måste ta poäng här om än av olika anledningar, och Juventus som stod upp väl mot Inter i cupfinalen ska kunna göra något liknande här.
 6. Empoli – Roma (X, 2)
  Såväl Roma som Empoli tenderar att göra saker och ting svårare än nödvändigt och att favoriten Roma ska tappa poäng mot nykomlingen som trivs i denna typ av matcher är inte omöjligt.
 7. Torino – Sassuolo (1)
  Som ligans näst bästa hemmalag och det lag som släppt in minst mål efter Inter och Napoli är det dags att ge Torino den cred dem förtjänar, och sett till Sassuolos ojämnhet ligger ettan fint här.
 8. Alavés – Barcelona (X, 2)
  Nu är visserligen Barcelona på väg upp och ser allt bättre ut men det har samtidigt varit en del stolpe ut, varpå gästerna inte går säkra här mot ett Alav´es som har mycket att bevisa.
 9. Rayo Vallecano – Athletic Bilbao (1, X)
  Med en stark hemmafördel och troligen också lite högre energinivåer kliver Rayo in med goda chanser att bibehålla sin obesegrade svit hemma på Vallecas.
 10. Real Sociedad – Getafe (X)
  Tro det eller ej men Getafe är ett av ligans mest svårslagna lag bakom topptrion sedan tränarbytet och ett Sociedad som möjligen fått fart på säsongen igen går inte säkert trots hemmaplan.
 11. Montpellier – Monaco (X, 2)
  Det är svårt att vinna matcher när man skjuter sig själva i foten men det är precis vad Montpellier gjort, vilket ändå tippar vågskålen något om detta slutar med något annat än mållöst 0-0.
 12. Burkina Faso – Gabon (2)
  Som en trevlig liten överraskning har Gabon seglat upp som en liten joker i sammanhanget och med fina insatser i gruppspelet ges man goda möjligheter att avancera till kvartsfinalen.
 13. Nigeria – Tunisien (1, 2)
  Hittills har Nigeria lyckats leva upp till de högst ställda förväntningarna och nog borde det gå vägen även här, men i ett mästerskap kan allt hända så ta höjd för superskrällen Tunisien som trots allt varit bättre än resultaten visat hittills.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Chelsea – Tottenham (1, 2)
 2. Arsenal – Burnley (1)
 3. Crystal Palace – Liverpool (X, 2)
 4. Leicester – Brighton (1, 2)
 5. Milan – Juventus (X)
 6. Empoli – Roma (X, 2)
 7. Torino – Sassuolo (1, X)
 8. Alavés – Barcelona (X, 2)
 9. Rayo Vallecano – Athletic Bilbao (1, X)
 10. Real Sociedad – Getafe (X, 2)
 11. Montpellier – Monaco (X, 2)
 12. Burkina Faso – Gabon (X, 2)
 13. Nigeria – Tunisien (1)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!