Med matcher från all världens hörn denna söndag under pågående VM-kvaluppehåll är det en brokig skara matcher som utgör Europatips-kupongen denna vecka. Mest intressant att följa blir helt klart kvartsfinalerna i Afrikanska Mästerskapen liksom den spelmässigt bästa, i alla fall enligt förväntningarna, matchen mellan Lens och Monaco i franska cupen. Spelstopp 15.59 söndag 30 januari.

Europatipset lilla systemet – 288 rader

 1. Cardiff – Nottingham Forest (2)
  Formsvaga Cardiff lyfter inte trots tränarbytet i november och i nuvarande takt flörtar man snarare med nedflyttningsstrecket än något annat, något ett betydligt bättre Nottingham utnyttjar till fullo.
 2. Lens – Monaco (1)
  Offensivt lagda Lens har återigen hemmafördel i cupen och nog har man alla chanser att slå ut ett Monaco som inte riktigt trivs lika bra på resande fot.
 3. Kanada – USA (X)
  Det ska mycket till för att Kanada ska missa VM i det här skedet men detsamma gäller för USA, och med tuffa vädermässiga förutsättningar för matchen och lagens förra möte i åtanke ligger krysset nära till hands.
 4. Egypten – Monaco (X, 2)
  Med en semifinalplats i potten har den här matchen alla förutsättningar för att återigen bli en målsnål historia vilket varit turneringens kännetecken hittills, och ett nytt straffavgörande är inte uteslutet.
 5. Senegal – Ekvatorial Guinea (1)
  Nog finns det en känsla av hit-men-inte-längre för gästande Guinea här då dem redan krämat ut två skrällar, men visst vill det till att Senegal gör första målet för att detta ska lösas under ordinarie tid!
 6. Standard Liége – KV Mechelen (1, X, 2)
  Ovisst möte mellan två av ligans mest ojämna lag, och utan tydligt favoritskap åt något håll är det säkrast att ta med alla tecken!
 7. KV Kortrijk – Club Brügge (X, 2)
  Med tveksam form kliver tabelltvåan Brügge in till den här matchen med viss skepsis från tipparnas sida och det är förståeligt, Kortrijk förlorar sällan och ska nog kunna göra detta till en svårlöst seger för gästerna.
 8. Gent – Antwerpen (1, X, 2)
  Två lag med liknande ambitioner och förutsättningar är som upplagt för en jämn match och med krysset som utgångstecken är det bara att gardera efter vad resurserna tillåter.
 9. Portimonense – CD Tondela (1, X)
  Visst har inte Tondela vunnit särskilt ofta på bortaplan såhär långt och defensivt finns alltjämt frågetecken, men hemmalaget gör ju knappt några mål vilket alltid riskerar att skapa problem.
 10. FC Vizela – Vitória Guimarães (2)
  Med tanke på den negativa målskillnaden och det faktum att Vizela bara besegrat de tre klubbarna som förlorat flest matcher hittills har gästerna ett ypperligt läge att plocka in tre välbehövliga poäng.
 11. Braga – Moreirense (1, X)
  Efter segern senast befäste Braga sin position som bäst bakom topptrion och ska vinna detta 9 gånger av 10, men Moreirense lyckades som bekant kriga till sig en pinne mot Benfica och går för något liknade här – vilket rensar fint!
 12. Sion – Grasshoppers (1, 2)
  Nästjumbon från fjolåret Sion har bara seger i sikte mot nykomlingen Grasshoppers men hemmalaget får passa sig rejält, gästerna har dubbla 3-1 segrar mot dem redan den här säsongen och kan göra det igen!
 13. Mirandés – Málaga (1)
  Det går inte att säga annat än att Málaga såhär långt är ett annat lag borta än hemma på solkusten vilket väger tungt här.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Cardiff – Nottingham Forest (2)
 2. Lens – Monaco (1, X)
 3. Kanada – USA (1, X)
 4. Egypten – Monaco (X, 2)
 5. Senegal – Ekvatorial Guinea (1)
 6. Standard Liége – KV Mechelen (1, 2)
 7. KV Kortrijk – Club Brügge (X, 2)
 8. Gent – Antwerpen (X, 2)
 9. Portimonense – CD Tondela (1, X)
 10. FC Vizela – Vitória Guimarães (2)
 11. Braga – Moreirense (1, X)
 12. Sion – Grasshoppers (1, 2)
 13. Mirandés – Málaga (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!