Även om det inte är någon Super Sunday vad gäller fotbollsutbudet denna söndag är det helt klart en väldigt intressant kupong som väntar. Hälften av matcherna spelas under eftermiddagen och resterande under kvällen där det stora dragplåstret Atalanta – Juventus och Barcelona-derbyt stänger kupongen vid 21-snåret. Spelstopp 14.59 söndag 13 februari.

Europatipset lilla systemet – 288 rader

 1. Burnley – Liverpool (2)
  Trots att Inter väntar i veckan lär Liverpool ställa upp med ett starkt lag på planen här och en mål- och spelsugen Mohamed Salah tillsammans med Jota i målform räcker hela vägen till tre pinnar här.
 2. Tottenham – Wolves (X)
  Då endast Manchester City släppt in färre mål än Wolves såhär långt ska mycket till för att hemmalaget ska komma ur den här matchen segrandes, men då gästerna också gjort klart minst mål på den övre halvan är risken överhängande för delad pott.
 3. Newcastle – Aston Villa (X, 2)
  Jämnt att vänta på St James Park där ett allt bättre Newcastle har alla möjligheter att få med sig något på gästernas bekostnad, samtidigt visar Coutinho och Jacob Ramsey sån pass fin form i Villa att alla tecken vore att föredra.
 4. Leicester – West Ham (2)
  Med självförtroendet mer eller mindre kört i botten och få synliga vägar upp ur mörkret för tillfället kliver Leicester in som givna underdogs här trots hemmaplan.
 5. Atalanta – Juventus (2)
  Toppmöte i Serie A där Juventus verkligen skulle dra stor nytta av att segra i Bergamo och som hemmalaget sett ut på sistone ligger också gästerna närmast till hands.
 6. Hellas Verona – Udinese (1, X)
  Med 20 av 33 poäng tagna hemma i Verona är det Hellas som får gälla som favoriter här, men det gäller att sätta en bra insats då Udinese kämpade väl senast vilket gav utdelning.
 7. Empoli – Cagliari (X, 2)
  En fin start på det nya året har gjutit nytt mod i Cagliari som blickar uppåt och framåt, vilket bör räcka till minst en poäng mot ett Empoli som kommer dala snabbt i tabellen om nuvarande formkurva håller i sig.
 8. Sassuolo – Roma (2)
  Opålitliga Sassuolo fortsätter läcka bakåt och även om inte Roma är det mest stabila av topplagen är det ändå i den här typen av matcher som kvalitetsskillnaden måste synas, i alla fall om Roma ska lyckas sluta plats 5-7.
 9. Espanyol – Barcelona (X, 2)
  Derbydags i Barcelona där lillebror Espanyol sällan segrat och sett till nuvarande form ser det mörkt ut även denna kväll – för visst har väl Barcelona fått sig ett rejält uppsving den senaste tiden?
 10. Levante – Real Betis (2)
  Ligans hopplösa jumbo Levante får väldigt lite utdelning det jobb man lägger ner, och även om det knappast är konstigt att inte räcka till mot topplagen oroar prestationerna mot bottenkonkurrenterna nyligen vilket gör detta till en given bortaspik.
 11. Metz – Marseille (X, 2)
  Ligatiteln må vara utom räckhåll men Marseille har alltjämt direktplatsen till Champions League i egna händer, och mot ett Metz som kämpar i botten är det bara tre pinnar som gäller – vilket dock visat sig svårt sett till tidigare inbördes möten.
 12. Nantes – Reims (1, X, 2)
  Utan en tydlig favorit sett till rådande förutsättningar är det en jämn match att vänta mellan Nantes, som har ett tydligt cupfokus, och Reims som med sin överraskningsförmåga kan rensa rejält bland kupongerna.
 13. Union Berlin – Borussia Dortmund (1, X, 2)
  Jämnt förväntas det också bli i Tyskland där hemmastarka ligasexan Union Berlin inte ber om ursäkt inför någon den här säsongen, och kommer Dortmund till spel utan rätt fokus och utan viktige Håland har hemmalaget alla chanser att ’skrälla’.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Burnley – Liverpool (X, 2)
 2. Tottenham – Wolves (1, X)
 3. Newcastle – Aston Villa (X, 2)
 4. Leicester – West Ham (2)
 5. Atalanta – Juventus (X, 2)
 6. Hellas Verona – Udinese (1, X)
 7. Empoli – Cagliari (X, 2)
 8. Sassuolo – Roma (2)
 9. Espanyol – Barcelona (X, 2)
 10. Levante – Real Betis (2)
 11. Metz – Marseille (X, 2)
 12. Nantes – Reims (1, X)
 13. Union Berlin – Borussia Dortmund (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!