Första fasen i slutspelet av Europa League är det som gäller när kupongens åtta matcher ska stråla samman denna torsdag. Och det är ett par riktigt intressanta dubbelmöten vi har att göra med och flera med tydlig svensk-koppling, med matchen på Camp Nou som antagligen drar flest tv-tittare. Spelstopp 18.44 torsdag 17/2.

Topptipset – 108 rader X 3kr

 1. Barcelona – Napoli (X, 2)
  Inte hör det till vanligheterna att se Barcelona i Europa League men likväl står vi här och visst bör det bli en riktigt bra och jämnt match mot ett urstarkt Napoli som bör gå för segern.
 2. Atalanta – Olympiakos (1, X, 2)
  Det lossnar inte riktigt för Atalanta och då dem sällan trivs som favoriter, tillsammans med en klar majoritet poängtapp hemma i Bergamo, öppnar det upp skrällpotential för gästerna.
 3. Porto – Lazio (1, X, 2)
  Med Lazios höga högstanivå i åtanke har dem såklart chansen att få med sig ett bra resultat till returen, men då det sällan stämt mot topplagen de mött hittills kan hemmastarka Porto visa sig alltför svåra.
 4. RB Leipzig – Real Sociedad (1)
  När det verkligen gäller brukar Leipzig knappast lägga sig platt och med hemmafördelen i ryggen gör dem bäst i att gå på knock här mot ett betydligt mer begränsat Sociedad.
 5. Borussia Dortmund – Glasgow Rangers (1)
  Med nöd och näppe tog sig Rangers vidare till detta skede men inte räcker man till mot ett betydligt mer komplett och kvalitativt Dortmund på bortaplan.
 6. Sevilla – Dinamo Zagreb (1)
  Zagreb har visserligen gjort det okej genom att ta sig hit men när svårighetsgraden ökar så markant blir det en helt annan utmaning, och ett hemmastarkt Sevilla med höga ambitioner slår man inte i första taget i den här turneringen.
 7. Zenit St Petersburg – Real Betis (X, 2)
  Sett till hur Betis ser ut för tillfället är det inte läge att gå emot dem och även om detta är en tuff bortamatch har dem tillräckligt med kvalitet för att lösa minst ett oavgjort resultat till returen i Spanien.
 8. Sheriff Tiraspol – Braga (1, X, 2)
  Moldaviska mästarna Sheriff har i varje fas lyckats överraska ur underläge och att få börja hemma kan mycket väl vara ett vinnande recept, allra särskilt om gästerna kommer med minsta form av underskattning.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!