4 extra jackpottmiljoner lockar denna fina fotbollssöndag där större delen av eftermiddagen och tidiga kvällen kommer spenderas framför diverse sändningar. Serie A, La Liga, Bundesliga och Premier League bjuder alla på trevlig underhållning där det baskiska derbyt i Bilbao knyter ihop dagen alldeles utmärkt. Spelstopp 14.59 söndag 20 februari.

Europatipset lilla systemet – 162 rader

 1. Leeds – Manchester United (2)
  Inte för att United ser särskilt välfungerande ut just nu men med tanke på hur det gick sist lagen drabbade samman lär gästernas individuella kvalitet avgöra även den här gången.
 2. Wolves – Leicester (1)
  Opålitliga Leicester ger oss tippare rejält huvudbry och när defensiven fortsätter vara så pass lättforcerad blir förtroendet också därefter, varpå Wolves bör ta hem detta med tämligen god kontroll.
 3. Inter – Sassuolo (1, X, 2)
  Ligans bästa hemmalag som dessutom behöver en seger i det här läget ska ha alltför mycket kvalitet för Sassuolo att rå på, men gästerna som väldigt sällan går av planen mållösa har som bekant bortabesegrat både Milan och Juventus den här säsongen.
 4. Venezia – Genoa (1, X, 2)
  Det är tre oerhört viktiga poäng på spel här så räkna med en jämn tillställning med mycket kamp som mycket väl skulle kunna avgöras av ett rött kort till endera lag.
 5. Udinese – Lazio (2)
  Lazio må fortfarande inte riktigt räcka till mot topplagen men mot övriga brukar det gå desto bättre, och med Ciro Immobile på jakt mot skytteligatiteln ligger tvåan närmst till hands.
 6. Valencia – Barcelona (2)
  Efter sex raka utan seger i ligan är ett förbättrat Barcelona på besök knappast vad Valencia behöver just nu, och kan gästerna bara bli lite effektivare framför mål ska segern kunna plockas utan större bekymmer.
 7. Real Betis – Mallorca (1)
  Bortasvaga Mallorca har ingenting att hämta i Andalusien mot ett fortsatt urstarkt och piggt Betis som måste göra det mesta av tabellfemman Alético Madrids kris i jakten på topp-4.
 8. Ahtletic Bilbao – Real Sociedad (X)
  Precis som vanligt är det helt omöjligt att plocka ut en given vinnare i derbyt och med så pass jämna inbördes möten tidigare, och med hänsyn till tabellen, kan båda lagen också tänkas vara nöjda med en pinne här.
 9. Bordeaux – Monaco (2)
  Jumbon Bordeaux fortsätter att ha det tungt och mot ett Monaco som inte gett upp om vare sig topp-3 eller den inhemska cuptiteln har hemmalaget en omöjlig uppgift framför sig.
 10. Lorient – Montpellier (1, X, 2)
  Trots fem förluster på sex matcher har Montpellier knappast gett upp om att ta sig ut i Europa nästa säsong och här kliver man också in som favoriter, men nog blir segern svårlöst sett till Lorients hemmafördel och prekära läge i botten av tabellen.
 11. St Etienne – Strasbourg (2)
  Sju segrar på de nio senaste i ligan håller Stasbourg kvar i kampen om Champions League-platserna och mot ett St Etienne som haft stora svårigheter den här säsongen måste gästerna räkna hem segern.
 12. Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach (1, 2)
  Livligt och målrikt att vänta när denna duo drabbar samman och sett till båda lagens kvalitéer och brister, väl synliga under säsongen som gått, går ingen av dem säker.
 13. Hertha Berlin – RB Leipzig (1, X, 2)
  Formsvaga Hertha har inte fått någon vidare start på 2022 men har ändå tagit dubbelt så många poäng hemma som borta hittills, och då gästerna möjligen har returen mot Sociedad i tankarna går det inte att utesluta en ’slip-up’ här.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Leeds – Manchester United (2)
 2. Wolves – Leicester (1, 2)
 3. Inter – Sassuolo (1, 2)
 4. Venezia – Genoa (1, X)
 5. Udinese – Lazio (X, 2)
 6. Valencia – Barcelona (X, 2)
 7. Real Betis – Mallorca (1)
 8. Ahtletic Bilbao – Real Sociedad (1, X)
 9. Bordeaux – Monaco (2)
 10. Lorient – Montpellier (1, X)
 11. St Etienne – Strasbourg (X, 2)
 12. Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach (1, 2)
 13. Hertha Berlin – RB Leipzig (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!