Tips-SM rullar in med buller och bång den här lördagen och även om det inte ligger några pengar i prispotten där lockas vi ändå med 15 miljoner extra i jackpott denna första vecka – där vägen dit går via tre spikkryss. Kupongen hämtas uteslutande från England där Premier League-mötet mellan Everton och Manchester City avslutar med den sena matchstarten. Spelstopp 18.30 lördag 26 februari.

Stryktipset lilla systemet – 64 rader

  1. Everton – Manchester City (2)
    Sist ut på kupongen lockar alltid med en spik och än mer när det är ett mindre system som detta, men inte ska City göra om samma misstag från förra helgen mot ett lag dem alltid vinner mot?
  2. Manchester United – Watford (1)
    Återigen gav Uniteds spetskvalitéer ett positivt resultat och senast var det Anthony Elanga som agerade poängräddare, här ska det också räcka i slutändan även om det kanske inte ser så snyggt ut hela vägen.
  3. Brentford – Newcastle (1, 2)
    Svårslagna Newcastle ska väl skadeläget till trots gilla sina chanser mot ett formsvagt Brentford som bara vunnit två matcher sedan december, å andra sidan kommer segern förr eller senare för nykomlingen som tuggar på oavsett!
  4. Brighton – Aston Villa (X)
    Då inget av lagen imponerar för tillfället och dessutom tillhör dem som kryssar oftast i serien är det lika bra att spika krysset på en gång då sju spikar ska in på 64-raderssystemet.
  5. Crystal Palace – Burnley (X)
    Frågan är om det kommer gå att ta ut en vinnare här heller mellan två lag som inte vunnit särskilt ofta de senaste månaderna?
  6. Birmingham – Huddersfield (1, 2)
    Alltid när lag lyckas skapa fina sviter i The Championship ligger en oväntad förlust och lurar, och det finns stor risk att Birmingham är just den typen av ’bananskal’ som Huddersfield trillar dit på.
  7. Coventry – Preston (X)
    Preston fortsätter att göra mycket bra men med rekordmånga kryss i ligan blir det svårt att nå playoff-platserna, inte minst då hemmatrygga Coventry i så fall måste passeras på vägen som kommer stå upp väl här.
  8. Millwall – Sheffield United (1, 2)
    Precis som Huddersfield är även Sheffield ett lag som varit svåra att besegra på sistone, och när ett formstarkt Millwall som trivs hemma på The Den väntar är det frågan om dem verkligen orkar hela vägen?
  9. Blackpool – Reading (1, 2)
    Hade det inte varit för att Reading släppt in så himla mycket mål den här säsongen vilket alltid kan spöka hade kanske ettan utelämnats, men Blackpool slår man inte hur som helst vilket gör att garderingen måste med.
  10. Bournemouth – Stoke (1, X)
    Det går inte att säga annat än att Bournemouth har en gyllene möjlighet att koppla ett grepp om Premier League-platsen, men hemmalagets förvånansvärt tunga period för inte alls längesen ligger och stör tillräckligt för att motivera ett poängtapp här.
  11. Luton – Derby (1)
    Resultaten gick verkligen inte Derbys väg förra helgen och frågan är om inte lite av luften gått ur dem nu, något Luton som ångar på mot playoff bör kunna utnyttja hemma på Kenilworth Road där man vunnit fyra av de fem senaste.
  12. Nottingham Forest – Bristol City (1, 2)
    Att Nottingham tappt fart i playoff-striden är något oroande men nog borde man kunna slå bortasvaga Bristol, å andra sidan är gästerna alltid ett hot offensivt sett med sin fina trio som absolut kan räcka till tre överraskande poäng!
  13. Peterborough – Hull (1)
    Inte hr Hull fått någon vidare effekt på tränarbytet med sex raka utan seger nu, och här kan det bli ytterligare slag i ansiktet då det är sparkade Grant McCann som tagit över nykomlingskollegan Peterborough ute efter revansch.

Stryktipset stora systemet – 972 rader

  1. Everton – Manchester City (2)
  2. Manchester United – Watford (1)
  3. Brentford – Newcastle (1)
  4. Brighton – Aston Villa (X)
  5. Crystal Palace – Burnley (1, X, 2)
  6. Birmingham – Huddersfield (1, X, 2)
  7. Coventry – Preston (1, X, 2)
  8. Millwall – Sheffield United (1, X, 2)
  9. Blackpool – Reading (1, X, 2)
  10. Bournemouth – Stoke (1, X)
  11. Luton – Derby (1)
  12. Nottingham Forest – Bristol City (1, 2)
  13. Peterborough – Hull (1)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!