Med idel finfina matcher den här söndagen att se fram emot, från eftermiddagen till sen kväll, tar vi tag i kupongen som har god potential till hög utdelning. Fotboll från de största europeiska ligorna får den här söndagen också sällskap av den svenska försäsongen i form av Svenska Cupen. Spelstopp 14.59 söndag 27 februari.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Chelsea – Liverpool (X, 2)
  Första chansen på en titel för Liverpool den här säsongen men en som dem säkerligen inte vill passa på i första taget, och som gästerna ser ut för tillfället har ett decimerat Chelsea en mycket tuff match framför sig.
 2. West Ham – Wolves (1, X, 2)
  Nog har West Ham saknat det där lilla extra den senaste tiden vilket också gjort sig påmint i resultatraden, men mot ett Wolves som spelade så sent som i torsdags har dem i alla fall möjligheten att ta en oerhört viktig trea.
 3. Lazio – Napoli (1)
  Trots två nya insläppta mot Porto som till slut eliminerade dem ur Europa League var det ett bättre Lazio än på länge, vilket givet Napolis bleka insats senast mot Barcelona inte inger något vidare förtroende då dem bommat den här typen av matcher i viktiga lägen förut.
 4. Hellas Verona – Venezia (1)
  Starkt hemmafördel för Verona som förtjänade segern senast mot Roma och offensivt sett är tillbaka i gott slag, något som ska räcka långt mot ett betydligt mer begränsat Venezia.
 5. Spezia – Roma (X, 2)
  Nytt poängtapp senast för Roma som nu kryssat tre raka ligamatcher och mot ett Spezia som inte viker ner sig i första taget kan det absolut sitta långt inne.
 6. Barcelona – Athletic Bilbao (1)
  Även om Bilbao brukar vara en jobbig motståndare för Barcelona är det ändå klar fördel för Barcelona vad gäller förutsättningarna här, och då hemmafördelen spär på favoritskapet ytterligare streckas ettan ensamt.
 7. Sevilla – Real Betis (2)
  Betis kliver in i derbyt med större segerchanser är på länge sett till nuvarande form och tillgänglig startelva i hemmalaget, varpå streckningen börjar från höger med hänsyn till plånboken.
 8. Real Sociedad – Osasuna (1, X, 2)
  Kan Sociedad hämta sig från smällarna mot Bilbao och Leipzig är den stora frågan den här kvällen, och med tanke på vad gästerna lyckades med mot såväl Rayo på Vallecas som Sevilla nyligen är det säkrast att plocka samtliga tecken – och hoppas på Osasuna.
 9. Lyon – Lille (1, 2)
  Hemmastarka Lyon kommer med pressen på sig att leverera här och sett till Lilles säsong hittills kan det mycket väl sluta ensidigt, men gästernas omställningshot förtjänar mer än den låga streckprocent som svenska folket gett dem varpå garderingen är ett måste!
 10. Troyes – Marseille (2)
  Två tunga smällar i rad för Troyes har inte gjort deras ambitioner i botten särskilt gott, vilket är något som ett Marseille i gott slag verkligen ska kunna utnyttja till fullo.
 11. Metz – Nantes (2)
  Med nästan två insläppta per match i snitt för Metz och nu tränaren avstängd i 10 matcher är det upp till Nantes att visa hur pass mycket dem tror på en topp-7 placering genom sin insats här.
 12. Bochum – RB Leipzig (1, X, 2)
  Hemmatrygga nykomlingen Bochum, som spelat ihop 21 av 29 poäng hemma, har alla möjligheter att återigen knäppa ett av topplagen på näsan här.
 13. Degerfors – GIF Sundsvall (1)
  Under försäsongen är det svårt att veta var klubbarna står i förhållande till varandra men det finns en anledning till att Degerfors är favoriter, och släpper gästerna till så pass mycket chanser och spel framför eget mål som senast i Elfsborg blir det tufft att lösa poäng här.

Europatipset stora systemet – 768 rader

 1. Chelsea – Liverpool (X, 2)
 2. West Ham – Wolves (X)
 3. Lazio – Napoli (1, X)
 4. Hellas Verona – Venezia (1, X)
 5. Spezia – Roma (X, 2)
 6. Barcelona – Athletic Bilbao (1)
 7. Sevilla – Real Betis (X, 2)
 8. Real Sociedad – Osasuna (X, 2)
 9. Lyon – Lille (1, 2)
 10. Troyes – Marseille (2)
 11. Metz – Nantes (2)
 12. Bochum – RB Leipzig (1, X, 2)
 13. Degerfors – GIF Sundsvall (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!