Så var det återigen dags för inhemskt cupspel runtom Europa och vad passar bättre än en onsdagskväll som denna? Särskilt intressant är det såklart att majoriteten här går in i sitt slutskede där två rena hatmöten med derbystämning tar plats i Lissabon och Florens. Spelstopp 19.59 onsdag 2 mars.

Topptipset – 32 rader X 5kr

 1. Luton – Chelsea (X, 2)
  När det vankas skrällarnas turnering FA-cupen och en storfavorit förväntas rotera som Chelsea i det här läget, ja då är det bara att ta fram garderingen och hoppas på det för utdelningens skull väldigt trevliga utfallet!
 2. Southampton – West Ham (1, X)
  På sydkusten förlorar Southampton väldigt sällan och West Ham ser spelmässigt fortsatt något tungrodda ut, varpå om det ska bli någon form av avgörande under ordinarie tid är det troligen upp till hemmalaget.
 3. Fiorentina – Juventus (2)
  Det är svårt att komma ifrån att ett Dusan Vlahovic-hattrick i princip står skrivet i stjärnorna här vilket sett till förutsättningarna skulle vara en riktigt saftig vändning på hela den här historien.
 4. Mallorca – Real Sociedad (X)
  Precis som West Ham har även Sociedad svårt att få till det för tillfället och mot ett hemmastarkt Mallorca lär det inte strösslas med målchanser, vilket talar för delad pott och en mållös tillställning.
 5. Valencia – Athletic Bilbao (X, 2)
  Cupspecialisterna Bilbao tvekar inte när chansen ges och med starkast möjliga elva, med utvilade nyckelspelare, ska det kunna räcka hela vägen mot ett Valencia som förvisso inte heller ger sig i första taget.
 6. Nantes – Monaco (1, X)
  Om säsongen som gått hittills är något att gå på kommer hemmafördelen som Nantes fått i denna semifinal spela en avgörande roll, varpå garderingen blir därefter.
 7. Sporting Lissabon – Porto (2)
  Med en hel del kort att förvänta sig delas ut till båda lagen och en väl så händelserik tillställning i övrigt vore alla tecken att föredra, men Porto har trots allt varit Portugals bästa lag den här säsongen och får därmed förtroendet.
 8. Bochum – Freiburg (1, 2)
  Frågan är vem som tar initiativet i den här matchen och vem som vågar gå för det mest, för nog får Freiburg ta på sig den manteln inför matchen men under tiden verkligen passa sig för ett hemmatryggt Bochum?

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!