Med 4 miljoner extra i jackpott finns det all anledning att leta efter skrällpotential på kupongen och då framförallt på det större systemet. Tyvärr behöver man slösa en helgardering på den uppskjutna matchen i Bundesliga, men kanske att det också kan vara anledning att spela ett reducerat system som tillåter ett par extra garderingar för samma peng? Spelstopp 14.59 söndag 6 mars.

Europatipset lilla systemet – 288 rader

 1. Manchester City – Manchester United (1)
  Gästande United har visserligen åkt ifrån Etihad med samtliga poäng tre gånger om, men om City dyker upp på det sätt som dem måste kommer det snarare likna lagens förra möte på Old Trafford mer än något annat.
 2. Watford – Arsenal (2)
  Med marginalerna med sig och en heroisk kämpainsats lyckades Watford ta nya viktiga poäng i botten senast, men att upprepa den bedriften mot ett nytt topplag kommer såklart bli en väldigt svår uppgift.
 3. Napoli – Milan (1, X)
  Oerhört spännande toppmöte i Neapel som såklart kommer vara av stor vikt i titelstriden vartefter, något som talar för delad pott även om Napoli för dagen ändå känns snäppet vassare med högre individuell höjd.
 4. Fiorentina – Hellas Verona (1, X)
  Då endast Sassuolo släppt in fler mål på den övre halvan än Verona ska mycket till för att dem ska lämna Artemio Franchi med samtliga poäng, detta då Fiorentina fortsätter att spela fin fotboll med gott resultat
 5. Bologna – Torino (X, 2)
  Med storstjärnan Marko Arnautovic ett osäkert kort är frågan om det verkligen kommer räcka för formsvaga Bologna mot ett Torino som kommer allt närmare en seger.
 6. Elche – Barcelona (2)
  Det fortsätter att gå mer eller mindre spikrakt uppåt för Xavis Barcelona som närmar sig riktigt höga nivåer, något ett förvisso hemmastarkt Elche kommer få rejält svårt att stå emot.
 7. Celta Vigo – Mallorca (1, 2)
  Efter den svaga säsongsöppningen har Celta hittat rytmen och framför hemmafansen siktar dem på fjärde segern på fem hemmamatcher, detta mot ett bortasvagt Mallorca som inte imponerade senast – vilket gör värdet på bortasegern nästintill oemotståndligt!
 8. Real Betis – Atlético Madrid (2)
  Intressant toppmöte väntar i Spanien där Betis efter en dramatisk vecka har en mycket tuff uppgift framför sig mot ett Atlético som börjar se ut som sig själva i sin ’Cholismo’ igen.
 9. Marseille – Monaco (1)
  Även om Marseille inte lyckades leva upp till förväntningarna för andra ligamatchen i rad bör ett hemmamöte med en rival kunna få fart på laget igen, och då Monaco trots allt kommer från en tung cupförlust i veckan som gick förbi 90 minuter har hemmalaget bra chans här.
 10. Köln – Hoffenheim (1, X, 2)
  Ovisst att vänta i Bundesliga där hemmastarka Köln kan blanda sig i Europa-platserna på allvar vid seger, men kommer samtidigt väl ihåg hur det gick senast lagen möttes så dem lär säkert vara på sin vakt.
 11. Mainz – Borussia Dortmund (1, X, 2)
  På grund av ett Covid-utbrott i Mainz kommer den här matchen inte till spel varpå den lottas enligt jämn streckfördelning; 29-28-43.
 12. Elfsborg – Degerfors (X)
  Gruppspelet av Svenska Cupen ska avgöras och här är det Elfsborg som har pole position då det räcker med att inte förlora för att säkra avancemanget, något ett lag med deras stabilitet ska kunna fixa på hemmaplan trots att det är försäsong.
 13. Kalmar – Sirius (1, 2)
  Sirius måste gå för segern för att ha någon chans att ta sig vidare och tvingas göra det mot storfavoriten Kalmar, borta dessutom, men kanske att formstarke Christian Kouakou kan leda dem till något stort?

Europatipset stora systemet – 768 rader

 1. Manchester City – Manchester United (1)
 2. Watford – Arsenal (X, 2)
 3. Napoli – Milan (1, X)
 4. Fiorentina – Hellas Verona (1, X)
 5. Bologna – Torino (X)
 6. Elche – Barcelona (2)
 7. Celta Vigo – Mallorca (1, 2)
 8. Real Betis – Atlético Madrid (X, 2)
 9. Marseille – Monaco (1)
 10. Köln – Hoffenheim (1, 2)
 11. Mainz – Borussia Dortmund (1, X, 2)
 12. Elfsborg – Degerfors (1, X)
 13. Kalmar – Sirius (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!