Matchandet duggar tätt just nu och flera av lagen på söndagens kupong kommer från tuffa matcher i både onsdags och torsdags ute i Europa vilket är värt att ha i åtanke. Annars är det en mycket trevlig kupong som väntar med fyra miljoner extra i jackpott dessutom, där både fina toppmatcher blandas upp med FA-cupens kvartsfinaler. Spelstopp 14.59 söndag 20 mars.

Europatipset lilla systemet – 256 rader

 1. Tottenham – West Ham (1)
  Offensivt sett visar Tottenham mycket fina tendenser för tillfället och det ska räcka till samtliga poäng när ett mer tröttkört West Ham gästar.
 2. Leicester – Brentford (1, X)
  Precis som tidigare lyckades Leicester tråckla sig vidare i Europa League men överlag är The Foxes fortfarande opålitliga så till den grad att ett Brentford på väg upp mycket väl kan skrälla!
 3. Southampton – Manchester City (2)
  Efter två insatser en bra bit från maxkapacitet vore det problematiskt inför avslutningen med en ny sådan och nytt poängtapp för City, varpå ett säkert cupavancemang är att vänta mot ett Southampton som varit under isen de senaste veckorna.
 4. Nottingham Forest – Liverpool (2)
  Trots förväntad rotation i Liverpool har reserverna visat gång på gång i cupsammanhang att dem håller för trycket, och även om Nottingham lär bjuda upp här kommer det inte räcka i slutändan.
 5. Roma – Lazio (X, 2)
  Lazio, som vann det förra derbyt, bör kunna dra nytta av Romas svajiga spel för tillfället och kanske allra mest av det faktum att dem fått betydligt längre förberedelser.
 6. Bologna – Atalanta (X, 2)
  Det går trögt i ligan för både Bologna och Atalanta just nu och sett också till lagens förra möte kan detta mycket väl bli en målsnål historia återigen, och när krysset streckas lågt uppstår fint skrällvärde!
 7. Empoli – Hellas Verona (X, 2)
  Då Empoli inte vunnit på 12 raka matcher och Verona endast plockat tre bortasegrar av 14 möjliga i ligan hittills blir det intressant att se vem som faktiskt tar tag i den här matchen, men visst ’skrämmer’ gästernas fronttrio så pass att tvåan går först?
 8. Real Madrid – Barcelona (X, 2)
  Det är en formstark superduo som drabbar samman i säsongens sista El Clásico där Barcelona behöver poängen allra mest, samtidigt är Madrid med titeln helt i egna händer oerhört svåra att rå på varpå alla tecken är att föredra.
 9. Celta Vigo – Real Betis (1)
  Med ett par tunga resultat i ryggen är det oklart i vilket skick Betis kommer till den här matchen och då framförallt mentalt, och eftersom Celta vann lagens förra möte när Betis hade fokus på annat håll får detta ses som en fin chansspik!
 10. Sevilla – Real Sociedad (1, X)
  Utan mycket att komma med offensivt sett gör Sociedad rätt i att gå för 0-0 i den här tuffa bortamatchen, mot ett Sevilla som gav bort dubbelmötet med West Ham och tappat lite väl många poäng på sistone – vilket skänker tvivel över deras förmåga att studsa tillbaka med tre pinnar här.
 11. Marseille – Nice (X)
  Krysset i förra ligamötet lagen emellan och med cupmatchen i februari färskt i minnet har Nice klart bättre möjligheter här än streckfördelningen gör gällande, och toppmöten som dessa brukar väl ha en förmåga att sluta oavgjort vilket skulle passa båda tämligen bra?
 12. Köln – Dortmund (1, 2)
  Med Anthony Modeste i gammalt gott slag och sina fanatiska hemmafans i ryggen, färska från en derbyseger mot Leverkusen dessutom, gäller det att se upp för Köln här – vars segerchanser ökar ytterligare om gästerna tvingas bänka både Marco Reus och Erling Håland.
 13. Wolfsburg – Bayer Leverkusen (1, 2)
  Ett helt horribelt skadeläge har satt Leverkusen i en trång sits inför ligaavslutningen och det återstår att se hur väl dem klarar av uppgiften i slutändan, här går man i alla fall inte säkert mot ett allt bättre Wolfsburg som dessutom vann lagens förra möte i höstas!

Europatipset stora systemet – 864 rader

 1. Tottenham – West Ham (1)
 2. Leicester – Brentford (1, X)
 3. Southampton – Manchester City (2)
 4. Nottingham Forest – Liverpool (2)
 5. Roma – Lazio (2)
 6. Bologna – Atalanta (X, 2)
 7. Empoli – Hellas Verona (X, 2)
 8. Real Madrid – Barcelona (1, X, 2)
 9. Celta Vigo – Real Betis (1)
 10. Sevilla – Real Sociedad (1, X)
 11. Marseille – Nice (1, X, 2)
 12. Köln – Dortmund (1, X, 2)
 13. Wolfsburg – Bayer Leverkusen (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!